Nyt i Cesar Parra-sagen

03-02-2024 07:12

Anja Hegstrup

FEI har valgt midlertidigt at suspendere dressurrytter Cesar Parra, efter der er kommet optagelser frem, der viser brug af uacceptable træningsmetoder 

Copyright Ridehesten.com
Cesar Parra her med Fürst Fabio. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det amerikanske rideforbund må siges at være hurtig på aftrækkeren. 

I dag fredag er Cesar Parra blevet "øjeblikkeligt midlertidigt suspenderet" af FEI, mens sagen om de frygtelige anvendte træningsmetoder undersøges. Han har derfor ikke lov til at konkurrere hverken nationalt eller internationalt i øjeblikket. 

FEI-beslutningen kommer kun en dag efter, at det amerikanske rideforbund, USEF, meddelte, at de i samarbejde med FEI undersøger træningsmetoderne for den 59-årige Cesar Parra, efter der dukkede videoer op, som forbundet kaldte "rystende og afskyelige."

Ridehesten har modtaget og set i alt 72 videoer, der alle viser svær grad af dyremishandling, herunder skarpe skruer under næsebånd, forben der er bundet sammen og utallige piskeslag.

Det er en dressurrytter ved navn Adam Steffens, som har optaget de videoer, der blev vist på internettet i går og som førte til sanktionerne.

FEI-erklæringen:
– FEI bekræfter, at dressuratleten Cesar Parra (USA) (FEI ID 10000031) er blevet øjeblikkeligt midlertidigt suspenderet, mens FEI undersøger de foruroligende og afskyelige billeder og videoer i forhold til hans træningsteknikker, der for nylig er dukket op.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Ridesport er bygget på et fundament af respekt for vores hestepartnere, med en pligt til at sørge for, at deres mentale og fysiske velvære kommer først foran alle konkurrence- og/eller træningsambitioner.

– Gennem FEI's regler og forskrifter udgør hestens velfærd og enhver handling eller undladelse, der forårsager eller sandsynligvis vil forårsage smerte eller unødvendigt ubehag for en hest, en overtrædelse af vores regler og vil blive sanktioneret. FEI er fortsat resolut i sin forpligtelse til at opretholde de højeste standarder for hestes velfærd og sanktionerende adfærd, som afviger fra disse principper, og vil aktivt undersøge denne sag som en hastesag.

– Da dette er en åben efterforskning, vil der ikke blive givet yderligere kommentarer i forhold til de påståede lovovertrædelser, mens efterforskningen er i gang. FEI samarbejder og samarbejder også med US Equestrian, og FEI's midlertidige suspension og eventuelle efterfølgende sanktioner vil blive anerkendt på nationalt plan.

– FEI er forpligtet til at sikre, at heste involveret i sport oplever positiv velfærd gennem hele deres liv, og at FEI's regler, politikker og praksis, såvel som det bredere samfunds handlinger afspejler disse principper, og vi vil fortsætte med at tage fat på handlinger og adfærd, der er i modstrid med vores værdier.

Det forlyder fra pålidelige kilder her til morgen, at politiet i dag vil ankomme med trailere til Cesar Parras stalde for at fjerne alle hestene og dermed befri dem fra flere unødvendige lidelser.

Man må virkelig sige, der bliver taget hånd om problemet her i USA. Alt tyder på at FEI ønsker at statuere et eksempel og sende et budskab om, at der nu er en total nul tolerance når det kommer til hestevelfærd.

Kilde: Dressage News

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen