Cesar Parra-sagen behandles af FEI

08-06-2024 16:45

Cesar Parra står overfor en disciplinærsag hos FEI, lyder det fra pålidelige kilder. FEI forventes at bekræfte sagens forløb efter at have færdiggjort deres undersøgelse af den colombiansk-amerikanske rytter

Copyright Ridehesten.com
Den 61-årige colombiansk-amerikanske rytter Cesar Parra står muligvis overfor en disciplinærsag hos FEI. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I begyndelsen af året florerede en video på de sociale medier med indhold, der viste voldsomme og utilstrækkelige træningsmetoder fra den colombiansk-amerikanske rytter Cesar Parras stalde. Herefter fulgte flere videoer, der ligeledes viste den grove behandling af hestene. 

Den 61-årige rytter, der er bosiddende i USA og driver en træningsstald i Jupiter i Florida, kom siden under stor mediebevågenhed, mens flere myndigheder samtidig gik ind i sagen. 

Både det amerikanske rideforbund (USEF) og FEI var hurtige til at reagere på sagen, hvilket fik den konsekvens, at Parra fra den 1. februar i år blev midlertidigt suspenderet fra konkurrence både nationalt og internationalt. 

Siden blev undersøgelse og beslutningen om handling mod Parra dog overgivet til FEI, da USEF selv pointerede, at deres nuværende regler begrænsede deres evne til at håndtere forseelser uden for konkurrencer. Denne begrænsning står derfor til at blive ændret. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

FEI har siden forfulgt sagen, og ifølge mediet Dressage News står Cesar Parra nu overfor en disciplinærsag hos FEI, der siden marts har været i gang med at undersøge sagen. FEI forventes at bekræfte dette forhold snarligt efter at have færdiggjort deres undersøgelser i sagen. 

Flere tyske rideforbund valgte også at gå ind i sagen, efter at det kom frem, at to tyske trænere figurerede på nogle af videoerne.

Parra har i løbet af årene deltaget i en række store stævner for sit hjemland Colombia, blandt andet deltog han ved OL i 2004 og VM i 2002 og 2006. 

Kilde: Dressage News

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner