Tyske forbund går ind i Parra-sagen

16-02-2024 14:50

Anja Hegstrup

To forbund i Tyskland har nu valgt at pålægge sanktioner mod Stefen Sandbrink, Kerstin Klieber og Cesar Parra, efter at en video afslørede voldsom ridning og hårde træningsmetoder

Copyright Ridehesten.com
Flere træningsvideoer med voldsom ridning er dukket frem fra Cesar Parras faciliteter. Denne gang optræder tyske Stefan Sandbrink og Kerstin Klieber også på en af videoerne. Foto: Ridehesten.com/Jytte Lemkow
Nyheden fortsætter efter annoncen

Oldenburger- samt hannoveranerforbundet, de to største forbund i Tyskland, har netop offentliggjort afgørelsen vedrørende Stefan Sandbrink og Kerstin Klieber. De to var at se på en video, som blev offentliggjort i forbindelse med at Cesar Parra-sagen begyndte at rulle.

Videoen er optaget d. 12. juli 2022 på Cesar Parras-faciliteter, og videoen afslører en voldsom træningssession, hvor både Stefan Sanbrink, Kerstin Klieber samt en rytter og en træner optræder. 

På videoen ses Sandbrink holde en hest en longe, mens den har rytter på. Samtidig slår en anden mand gentagne gange hesten med en kort pisk, angiveligt for at hesten til at trave i passage. På et tidspunkt stejler hesten og forsøge at løbe væk, men manden bruger forsat pisken med voldsomhed. På videoen figurerer Kerstin Klieber også, som også senere høres i videoen. 

På foranledning af de to tyske forbund har de begge afleveret hver deres version om hændelsen, men dette har ikke rokket ved afgørelsen.

Stefan Sandbrink udtaler at Cesar Parra ringede til ham og Klieber, mens de var på ferie for at få hjælp til hesten, da der var problemer med den. Hesten havde Parra tidligere købt af Sandbrink, og det var derfor han efter sigende følte et ansvar for at hjælpe ham.

Sandbrink siger endvidere at hesten var til fare for sine omgivelser, idet den stejlede, og at det man ser på videoen ikke fortæller historien som den rigtigt var.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Kerstin Kliebers udlæggelse er nogenlunde den samme. Hun forsvarer også det, hun siger på videoen "nu må det være en fantastisk følelse" med, at der forud for optagelsen har været problemer med hesten. Hun forklarer, at udtalelsen referer til, at hun ikke længere mener, at den er til fare for rytteren, som derefter var i stand til at kunne ride hesten alene rundt. 

Stefan Sandbrink siger endvidere, at han er meget uforstående overfor sanktionen, da han ikke mener, at han er skyldig, men at det er taget ud af kontekst.  Han siger endvidere, at havde han vist hvilke metoder, Parra benytter sig af, havde han aldrig solgt hesten til ham.

Klieber tilføjer, der har været en enorm hetz mod de to på de sociale medier, som har ført til trusler sågar mordtrusler. Hun siger, ligesom Sandbrink, at hun ingen viden havde om, hvilke metoder Cesar Parra benytter sig af i træning af heste.

En endnu uidentificeret person, som optager hele hændelsen på video samt de to øvrige personer på videoen, vil også blive udelukket frem til januar 2028.

For Cesar Parra selv har videoen resulteret i en udelukkelse på livstid. Han kan således aldrig igen deltage ved arrangementer i forbundene. 

Kilder: EuroDressage, St.George

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen