Gigantisk selvmål til USDF

13-03-2024 20:20

Når amerikanske ryttere modtager det nye USDF-medlemsblad fra deres rideforbund, finder de på første opslag en helsides annonce for Dr Cesar Parra Dressage Sport. Det oplever de som en hån mod sporten

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

De sidste par uger har der blandt dressurryttere og -trænere i Wellington, Florida, spredt sig en enorm utilfredshed med det amerikanske dressurforbund USDF (United States Dressage Federation).

Årsagen hertil er den presserende sag mod Cesar Parra, og ingen forstår, hvorfor USDF ikke kommer med en udmelding i sagen. Hver uge på Global Dressage-stævnepladsen bliver det højlydt diskuteret, og alle er tilsyneladende mere eller mindre enige om, at USDF fremstår som en fuldstændig værdiløs organisation.

Facebook flyder i disse timer over med opslag fra frustrerede ridesportsentusiaster. Det sker fordi, USDF har udsendt deres medlemsblad, hvor en storsmilende Cesar Parra toner frem med en helsides annonce på indersiden af omslaget.

Copyright Ridehesten.com
Cesar Parras annonce i USDF's medlemsblad. Foto: Privat

Dream - Believe - Achieve, Enjoying the journey..... Sådan er Parras overskrift i den annonce, som, alle føler, er en kæmpe hån mod ridesporten og ikke mindst mod Adam Steffen-Smienk og Sven Smienk, som var de to, der fik sagen til at rulle. Adam har selv kommenteret på sagen og siger:

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er virkelig en skam, at Sven og jeg ofrede os for ingenting.

Bestyrelsesmedlem George Williams har besvaret med, at bladet blev trykt før, sagen tog fart, men den køber folk ikke. De mener, at annoncen skulle have været fjernet.

I virkeligheden skal det  måske betragtes som noget godt, at de ikke valgte at trække bladet tilbage eller fjerne annoncen, for nu er ilden blusset op igen, og underskriftsindsamlingen til fordel for udelukkelse af Cesar Parra for livstid har uden tvivl fået fornyet kraft.

Hestefolket i Wellington håber, at der nu kommer yderligere pres på brancheorganisationerne, så ridesporten er et skridt videre mod bedre hestevelfærd.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner