Nyt i sagen om den skamferede hoppe på Søballegard

20-01-2022 15:28

Christine Krogh Frausing
Skribent

Så er der nyt i sagen om den skamferede hoppe fra Søballegaard, i det der er fundet DNA på kosteskaftet der var efterladt i stalden

Copyright Ridehesten.com
Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Så er der endelig lidt nyt i sagen om den skamferede drægtige hoppe fra Søballegaard. 

I starten af november bragte Ridehesten.com en artikel, hvor Lea Christina Madsen fortalte om den barske aften, hvor de havde ubudne gæster på Søballegaard Ridecenter, tæt på Silkeborg. En ukendt person havde trængt sig ind i deres stald sent om aftenen, for at binde hoppen med et reb, og havde efterladt et afbrækket kosteskaft i boksen hvor hesten var bundet. Lea fortalte at hoppen skulle undersøges af en dyrlæge, og her gjorde de desværre en ubehagelig opdagelse. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Til trods for at hoppen ikke så skidt ud, havde hun rifter indvendigt. Hoppen har det ganske fint nu, og er stadig drægtig. Hun blev undersøgt af en dyrlæge i samråd med politiet. Da hoppen blev undersøgt tog de samtidigt prøver for at forsøge at finde et DNA spor. Det samme gjorde man med kosteskaftet, og med rebet som hun var bundet i, og nu er der altså kommet resultater. 

Copyright Ridehesten.com
Billede af de fundne genstande i boksen. Foto: Privat

Der blev ved prøverne fundet DNA spor at gå ud fra, og man har forsøgt at sammenligne DNA'en med lignende tilfælde, hvor andre heste har været udsat for en lignende skæbne, men desværre uden brugbart resultat endnu. Lea udtrykker dog glæde over, at der rent faktisk er noget at gå efter nu. 

Episoden står desværre ikke alene, da der inden for de sidste to år har været flere lignende tilfælde. Læs blandt andet om dem her.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen