Nyt koncept for Eliteskuets Youngster Cup

28-04-2012 10:26

Signe Wiese

Dansk Heste Forsikring Youngster Cup afvikles sideløbende med Dansk Varmblods Eliteskue i efteråret, og i 2012 er konceptet for konkurrencerne blevet ændret en smule, så det nu fremstår endnu mere attraktivt for både deltagere og publikum

Dansk Hesteforsikring Youngster Cup, der er ridekonkurrencer for de bedste unge DV heste, blev afviklet for første gang under Dansk Varmblods Eliteskue 2011. Tilføjelsen af Youngster Cuppen skaber en mulighed for at ridehesten kan indgå i Eliteskuet, og dermed sikre at Dansk Varmblods Eliteskue for alvor bliver sensommeren store hestearrangement, hvor avl og ridesport går hånd i hånd. Dressur Dansk Heste Forsikring Youngster for dressurheste afvikles for henholdsvis 6- og 7-års heste. Klasserne er åbne for 6- og 7-års heste, der er Dansk Varmblod-registrerede, samt 6- og 7-års hingste, der er kåret i Dansk Varmblod. Youngster Cup for 6-års heste afvikles i FEI´s program for 6-års heste, mens Youngster Cup for 7- års heste afvikles i Prix St. Georges. Der deltager tolv heste i hver årgang. Konceptet for afviklingen af Dansk Hesteforsikring Youngster Cup i dressur er blevet ændret i forhold til 2011. Som noget nyt i 2012 vil der fredag den 7. september bliver afviklet en opvarmningsklasse for henholdsvis 6- og 7-års heste, og lørdag den 8. september vil den afgørende finale blive afviklet. Kvalifikationskrav i 6 års-klassen: De seks heste, der har opnået flest points i kvalifikationen til semifinalen i DRF’s championater, samt de fire udtagne og to reserver til UVM i Verden 2012. (Der suppleres op ved forfald og sammenfald) Kvalifikationskrav i 7 års-klassen: De otte bedste på DRF’s rangliste 2012 frem til den 1. september 2012 er direkte kvalificerede. Derudover udsteder Dansk Varmblods Hovedbestyrelse fire wildcards. (Der suppleres op ved forfald) Springning I 2012 er der lavet flere ændringer til Dansk Hestesports Youngster Cup for springheste, som forhåbentligt vil være med til at gøre Dansk Hesteforsikring Youngster Cup for springheste til en endnu bedre og endnu mere spændende konkurrence. Udtagelse til UVM på Zangersheide I 2012 vil Dansk Hesteforsikring Youngster Cup for springheste også være skueplads for den sidste iagttagelse og dermed den endelige udtagelse af danske ekvipager til VM for unge springheste på Zangersheide. Afviklingen af Dansk Hesteforsikring Youngster Cup for springheste vil i 2012 være åben for både 5-, 6- og 7-års springheste, der er Dansk Varmblod-registrerede, samt 5-, 6- og 7-års hingste, der er kåret i Dansk Varmblod. 5-års klassen afvikles i LA, 6-års klassen i MB og 7-års klassen i MA. Konkurrencerne vil i 2012 blive afviklet på den store udendørsbane på Vilhelmsborg, der naturligvis vil være opbygget og pyntet efter alle kunstens regler. Fredag eftermiddag vil der blive afviklet en opvarmningsklasse for hver årgang. Lørdag afvikles de indledende runder. Alle ekvipager går videre til finalen, der afvikles søndag. Kvalifikationskrav i 5-års klassen: Skal have gennemført LA i 2012 Kvalifikationskrav i 6-års klassen: Skal have gennemført MB i 2012 Kvalifikationskrav i 7-års klassen: Skal have gennemført MA i 2012 Få mere info om Eliteskuet 2012 via link til højre.

Dansk Hesteforsikring Youngster Cup sideløbende med Dansk Varmblods EQUSANA Eliteskue & Dansk Varmblods Elitefølauktion på Vilhelmsborg i dagende 7.-9. september 2012.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen