Nyt magasin på gaden

01-02-2023 14:15

Annika Knudsen Lorentsen

Februar-udgaven af magasinet Ridehesten er netop udkommet, og forsiden prydes af plakaten for Dansk Varmblods Hingstekåring 2023, som nærmer sig med hastige skridt. I den anledning har vi blandt andet lavet dybdegående interviews med de to testryttere som skal teste de unge dressur- og springheste i Unghestechampionatet 2023

Copyright Ridehesten.com
Plakaten for Dansk Varmblods Hingstekåring 2023.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Kalenderen siger den 1. februar 2023, og derfor er årets andet magasin udkommet. På forsiden ses den smukke plakat for Dansk Varmblods Hingstekåring 2023, og den minder os om, at vi inden længe mødes til årets arrangement i Herning. 

I den anledning har vi selvfølgelig fokus på det kommende arrangement, og bladet byder på flere sider omkring Dansk Varmblods Hingstekåring 2023. Et af højdepunkterne bliver Unghestechampionatet i henholdsvis dressur og springning, og i det nye magasin, kan man læse dybdegående interview med Cathrine Laudrup-Dufour og svenske Rolf-Göran Bengtsson, som er de to testryttere i unghestechampionaterne. 

Det er første gange at to de internationale topryttere skal agere testryttere i Herning, og for den svenske springrytters vedkommende, er det allerførste gang som testrytter nogensinde, mens Catrine kan trække på sin tidligere erfaring som testrytter i Sverige.

Temaet for årets hingstekåring er 'A Sky Full og Stars' og i magasinets leder, giver formand for Dansk Varmblod, Jan Pedersen, os en forsmag på arrangementet. 

Copyright Ridehesten.com
Den største mængde forskning på ibrugtagning er foretaget på galopheste, hvor studier har vist, at risikoen for skader øges, jo ældre hesten er, når den første gang løber. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen

Magasinets faglige indspark
Februar-bladet byder selvfølgelig også på faglige artikler, og man kan f.eks. læse artiklen 'Tidlig ibrugtagning giver øget holdbarhed', hvor forskning viser, at ibrugtagning af hesten i 2-3 års alderen, øger holdbarheden af hesten. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Artiklen er skrevet af Susanne Albæk Kolding, som er fagdyrlæge vedrørende sygdomme hos heste. Susanne er uddannet dyrlæge i 2005 fra Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole i København, og siden har hun arbejdet som hestedyrlæge, og opnået meget erfaring og en bred viden.  

Træning med UVM-vinder Victoria Vallentin
I det forrige magasin, kunne man læse første del af træningsserien 'Lær fra UVM-vinder Victoria Vallentin', og i dette magasin bringes andel del af træningsserien. 

Den første artikel havde blandt andet fokus på at de nye og sværere øvelser skal leges ind i hesten, og i samarbejde med sin far Søren Vallentin giver Victoria værdifuld viden fra sig. I den anden del af træningsserien, kan man blandt andet lære omkring, hvordan man introducere dressurhesten til piruetter og seriechangementer. 

Copyright Ridehesten.com
Et udpluk af artiklerne i bladet.

Et udpluk af indholdet
Foruden de nævnte artikler, byder magasinet på meget andet læsestof, og du kan blandt andet se frem til at læse om:

  • Folingsforberedelse
  • Årets gang på stutteriet
  • Oldenburgerhingstekåring
  • WBFSH's ranglister

På vores webshop kan du bestille magasinerne enkeltvis, og du kan nu bestille februar-magasinet, så du kan modtage det i din postkasse hurtigst muligt.

Du kan også tegne et 6 måneders abonnement på magasinet Ridehesten, og du kan selvfølgelig også læse magasinet online, hvis du tegner et abonnement.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner