Lars Petersen fortæller…

08-07-2013 06:41

Dressurtræner- og rytter, berider Lars Petersen, har været et stykke tid hjemme i Danmark og i den forbindelse mødtes Ridehesten med ham for en snak om træning og management af dressurhesten

Copyright Ridehesten.com

Lars Petersen har stort fokus på hestens holdbarhed i det daglige træningsarbejde, men det er ikke træningen alene, som er afgørende - godt management omkring hesten er en meget væsentlig faktor for den sundhed og mentale tilstand.

Efter Lars tilbage i 2002 opsagde sin stilling hos Blue Hors og rejste til USA, nærmere bestemt i Florida, hvor han har boet siden, har vi kun haft fornøjelsen af at se Lars i Europa få gange. Denne sommer er en af de gange, hvor han blandt andet har redet med ved DM i dressur på Broholm.

Lars er en eftertragtet dressurtræner, og mens han har været i Danmark, har han haft travlt med at give kurser og clinics, men Ridehesten var heldig at fange den travle berider til en snak.

- Det jeg går mest op i er, at hesten arbejder hen over ryggen og at den giver efter i mankestykket, det er det, de fleste ryttere har problemer med at få på plads, men når det fungerer, så kommer takten og svinget, og man kan som rytter mærke, at hesten arbejder med brug af dens ryg og bagpart, fortæller Lars blandt andet i artiklen i Ridehestens julinummer. 

Læs mere i magasinet Ridehestens julinummer.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen