Tvillingerne Mille og Molly udvikler sig godt

06-11-2020 14:03
Avl

Midt i juni måned indtraf noget af en overraskelse på det sjællandske stutteri Kirsebærgården, da Tine Lautrup Petersens hoppe Mary Monroe nedkom med tvillingeføl. Nu er tvillingerne snart fem måneder og trives godt

Copyright Ridehesten.com
Molly og Mille i oktober måned. Foto: Privat.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Tine Lautrup Petersens 16-årige oldenborghoppe Kirsebærgårdens Mary Monroe e. Laban af kloster/Mago xx (opdr. Kirsebærgården) nedkom den 20. juni 2020 to tvillingehoppeføl efter stutteriets egen hingst Kirsebærgårdens Le Mans e. Lauries Crusador xx/Enzo (opdr. Kirsebærgården), der er fløjhingst og materialprøvevinder.

Tine og hendes mand Lars Banke Petersen havde en mistanke om, at der kunne være to føl i vente, for hoppen opførte sig ikke helt, som hun plejede op til en foling. Sidste år blev Mary scannet drægtig med tvillinger, hvor dyrlægen med forsøgte at klemme det ene af de to befrugtede æg for at få den til at gå grunde. Det viste sig en midsommermorgen året efter ikke at have været et succesfuldt indgreb.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Vi bragte dengang en nyhed om tvillingehoppeføllene Mille og Molly samme dag, som de var født. Tine fortalte dengang, at føllene hverken skulle have hjælp til at komme på benene eller komme til mælken. De var begge meget friske og kvikke, og den erfarne moderhoppe, Mary, har haft masser af omsorg og mælk til sine føl. Det har været en kæmpe oplevelse for Tine og Lars at have tvillingeføl, der har klaret sig så godt.

– Mille og Molly har bare været så søde og kvikke, og de vokser fortsat pænt. Der har på intet tidspunkt været behov for, at vi skulle blande os, for Mary Monroe har passet sine to døtre til UG, og hun har i hele perioden set brandgodt ud. Hun er drægtig igen og skal kun have et føl næste år, forsikrer Tine.

Copyright Ridehesten.com
Molly og Mille drikker i stereo. Foto: Privat.

– Mille og Molly er lige blevet chippet, og det tog de i stiv arm.  De er at være ret ligeglade med deres mor, men er meget knyttet til hinanden, og så er de begyndt at vise særdeles god bevægelse, så vi er begyndt at tro på, at der nok skal gemme sig nogle fine rideheste i de to piger, som allerede ligner deres helsøskende. Planen med dem er, at de bliver hos os og skal stilles til kåring som 3-års eller 4-års, slutter Tine.

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen