Tvillingeføl hos den syngende hestehandler (video)

05-04-2019 18:35
Avl

Onsdag aften folede Kaj Rasmussens fuldblodshoppe Red Duchess 18 dage efter terminsdatoen. Derfor var overraskelsen stor, da hoppen efter at have fået et velskabt hoppeføl gav sig til at fole igen

Copyright Ridehesten.com
Tvillingeføllene er friske og nysgerrige - og et vil gerne kløes på maven.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Hos Kaj Rasmussen i Rørbæk ved Hobro faldt den 17-årige engelske fuldsblodshoppe Red Duchess onsdag aften i sved og gjorde klar til foling. Hoppen havde gået 18 dage over termin, så føllet efter fuldblodshingsten Secret Sheik xx var længe ventet. Da folingen gik i gang, blev Kaj klar over, at føllet ikke vente helt rigtigt. Forbenene kom godt nok frem, men hovedet vendte ned, og derfor måtte han presse føllet tilbage og få hovedet op på plads.

Copyright Ridehesten.com
Kaj Rasmussen, der i 2016 blev kåret som Årets Hestehandler på Hjallerup Marked, er stolt af sin fuldblodshoppe Red Duchess, der har det skønneste sind.

Det var et dejligt brunt hoppeføl med en flot blis og tre sokker. Kort efter folingen begyndte Duchess igen at presse, og Kaj gav sin kone Tina besked på at ringe til dyrlægen, for han var bekymret for, at hoppen var ved at skyde børen uden ud, men Tina mente nu, de godt lige kunne vente og se, hvad der skete. Kaj stak en arm i hoppen for at mærke, hvad der var på færde.

– Der kommer en tvilling!, udbrød Kaj, og det havde ellers ikke været på ønskelisten. En af Tina og Kajs tre døtre havde under Duchess' drægtighed udtrykt ønske om, at hoppen skulle have tvillinger, og Kaj havde forklaret, at det sjældent går godt, så det er ikke noget, man normalt ønsker sig.

Copyright Ridehesten.com
Kaj er selv tvilling og har haft heste hele livet. Derfor er det sjovt at få lov at have tvillingeføl.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det andet føl var lidt mindre, også brunt og med en lille snip og to små sokker – og ligeledes et hoppeføl. Faktisk skulle det vise sig, at det mindste føl var lidt kvikkere end det førstfødte føl, men Duchess viste sig endnu engang som en super mor og blev ved med at puffe til føllet, så det kom op for at drikke. I starten, når det største føl ikke kunne holde balancen, så sørgede hun for at støtte det ved at bakke det op i et hjørne, hvor det bedre kunne holde balancen.

Copyright Ridehesten.com
Duchess er meget tryg ved besøg i boksen, hvor Kaj gerne bruger lidt tid på at lære de små hoppeføl at kende.

Kaj, der er landskendt som den syngende hestehandler og tidligere X-Factor-deltager, er begejstret for de to små hoppeføl, og han har planlagt, at Red Duchess i år skal foles ved Secret Sheiks far Secret Destination, en amerikansk født fuldblodshingst, som Kaj selv har ejet og har frostsæd efter. Og så ønsker han sig et hingsteføl næste år.

Copyright Ridehesten.com
Der er ikke stor forskel på størrelsen af de to føl, og de er begge meget tillidsfulde.

– Jeg synes, det er sjovt at få lov at opleve at få tvillingeføl, da jeg også selv er tvilling, fortæller Kaj Rasmussen, der lige nu på gården ved Rørbæk har travlt med at udruge masser af kyllinger.

Han siger, at alle er velkommen til at komme og se de flotte tvillingeføl, og han har allerede haft fint besøg i dag. TV2 Nord har nemlig været der og lave en udsendelse til TV-avisen i aften. Men mon de fik den syngende hestehandler til at give et nummer i stalden?

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen