Tvillingeføl på Kirsebærgården

20-06-2020 19:20
Avl

På det sjællandske stutteri Kirsebærgården, hvor der avles oldenborg- såvel som DV-heste, fik opdrætter Tine Lautrup sig nogen af en overraskelse i morges, hvor hoppen Mary Monroe nedkom med tvillingehoppeføl

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

I går havde Tine Lautrup Petersens 16-årige oldenborghoppe Kirsebærgårdens Mary Monroe e. Laban af kloster/Mago xx (opdr. Kirsebærgården) termin med stutteriets egen hingst Kirsebærgårdens Le Mans e. Lauries Crusador xx/Enzo (opdr. Kirsebærgården), der er fløjhingst og materialprøvevinder. Opdrætter har således selv avlet begge forældre og ligeledes mormoren.

Da Mary sidste år blev scannet for drægtighed, viste der sig at være tvillinger, hvilket altid er uønsket i hesteavlen, da der er meget ringe chancer for en succeshistorie. Dyrlægen forsøgte at klemme den ene drægtighed for at få den til at gå grunde og brugte hele tre forsøg på det, men Tine fortæller, at det var som om, at den blev mere oval, så de håbede bare på, at den ville forsvinde.

– Det skete så åbenbart ikke, for her til morgen kom disse to skønne og ædle hoppeføl til verden, fortæller Tine, der var lidt chokeret under folingen og fortæller, at der kort tid efter folingen og kom to efterbyrder fra hoppen.

Copyright Ridehesten.com

Den seneste tid har Mary Monroe var meget stor, men dyrlægen mente, at der kun var et føl. Tine og hendes mand Lars Banke Petersen havde dog en mistanke, for hoppen var ikke helt som hun plejede, og der dryppede hvidt mælk fra den ene pat. Deres mistanke om særligt var på færde blev så bekræftet i morges, hvor de to hoppeføl kom til verden.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Føllene skulle ikke have hjælp til at komme på benene eller komme til mælkebaren. De er helt fantastisk friske og kvikke, og heldigvis er Mary en erfaren hoppe, som elsker sine føl og giver masser af mælk, fortæller Tine.

De to livlige føl er opkaldt efter tvillingerne i julekalenderen Pyrus og hedder Kirsebærgårdens Mille og Kirsebærgårdens Molly. Det røde føl er Milla, og det brune er Molly.

Tine og Lars har avlet siden 1995 og har boet på Kirsebærgården siden 1996, hvor de har avlet omkring 100 føl. En enkelt gang har en hoppe fået tvillinger, der blev født tre måneder før termin og derfor ikke klarede den, hvilket er normalt ved tvillingedrægtigheder.

– Det her er bare en kæmpe oplevelse, fortæller Tine

Copyright Ridehesten.com
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen