Nyt magasin ude nu: November

01-11-2023 06:37

Trine Askjær-Jørgensen

Så er det nye Ridehesten-magasin på gaden. Vi har som altid knoklet for at lave masser af spændende indhold om dressur, springning, avl, fagligt og meget mere

Copyright Ridehesten.com

Endnu engang har vi planlagt, produceret og fået trykt et Ridehesten-magasin, som byder på læsning indenfor forskellige emner af heste og ridesport.

På forsiden denne gang er Selina Solberg Vittinghus og Atterupgaard Delorean e. Bon Bravour/ Sandro Hit (opdr. Stutteri Atterupgaard). I et portræt kan du nemlig blive klogere på den dygtige dressurrytter, der snart har 15-års jubilæum hos Stutteri Atterupgaard.

Selina er en af landets mest succesfulde unghesteryttere og uddanner til dagligt heste fra rå til Grand Prix-dressur hos det midtsjællandske stutteri. Hun er oprindeligt fra Norge, men har gennem årene udviklet sig til at blive et kæmpe aktiv for dansk ridesport og hendes arbejdsplads, som betyder noget helt særligt for hende.

Copyright Ridehesten.com

Blue Hors – Hvad skal der nu ske?
Noget af det, der selvfølgelig også fylder i det nye magasin, er Blue Hors. For i en pressemeddelelse blev det nemlig i slutningen af september meldt ud, at Blue Hors i henhold til en seks måneders plan lukker ned for aktiviteterne i Randbøl, mens en brøkdel af heste og ansatte viderefører Blue Hors i en meget mindre målestok på Fyn som naboer til Stutteri Ask.

Nyheden rystede alle, fordi den kom som en overraskelse. Den gjorde os kede af det, fordi vi mister noget, som vi holder så meget af. Ikke mindst efterlod nyheden os i taknemmelighed over den gave, der blev ved med at give igennem så mange år og har udviklet ryttere og heste i verdensklasse.

I det nye magasin har vi taget en snak med folkene bag Blue Hors om, hvad der helt præcist kommer til at ske, og så kan du i de kommende magasiner se frem til en gennemgang af Blue Hors' tre årtier lange historie.

Copyright Ridehesten.com
Christian Springborg med den 2,5-årige hingst HP For Magic e. For Romance I. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Stressfri og konsekvent træning
I november-magasinet kan du også blive klogere på klargøring af unghingste til forbesigtigelse, som i Dansk Varmblods regi finder sted i december. Her bliver de unge hingste bedømt af kåringskommissionen, og ca. 40 hingste bliver inviteret til at deltage i Dansk Varmblods Hingstekåring i MCH Messecenter Herning til marts. De unge hingste skal kunne mønstres for hånd, være trygge ved at gå løse i ridehallen og kunne longeres. Det betyder, at de skal have en vis grundkondition og være i et passende huld for at kunne præsentere sig bedst muligt for dommerne.

Christian Springborg har arbejdet professionelt med unghingste i en årrække og er i dag ansat af HP Horses som stutterileder til blandt andet at klargøre og fremvise unghingste, hopper og føl til kåringer og følskuer. I det nye magasin beskriver han, hvorledes man kan arbejde med de unge hingste for at give dem den bedst mulige forberedelse frem mod forbesigtigelsen og samtidig give dem en hverdag, der er så naturlig for dem som muligt.

Copyright Ridehesten.com

Magasinet byder selvfølgelig på meget mere indhold end dét – du kan bl.a. læse om følgende:

 • Stutteri Hjortlund
 • Pavo og DRF’s championatsfinaler i dressur
 • Indsyning til 35-dages test
 • Årets gang på stutteriet
 • Hoppestammer i Dansk Varmblod
 • UVM i springning
 • Konkurrencemedaljer
 • DV’s obligatoriske følbeskrivelser
 • Elitehingst i Dansk Varmblod
 • Dansk Varmblods Springhesteprogram
 • WBFSH Studbooks Jumping Global Champions Trophy
 • WBFSH General Assembly
 • Læserbrev om konkurrenceforholdene i ridesporten
 • Min favoritøvelse: Caroline Rehoff Pedersen
 • Belysning i ridehaller og stalde
 • World Cup Herning: Zack takker af

Foruden ovennævnte finder du meget andet spændende læsestof i magasinet, der som altid byder på mange, flotte billeder som et supplement til teksterne i de mange artikler.

På vores webshop finder du altid de seneste 12 magasiner, og her kan du også bestille november-magasinet, så du kan få det leveret hurtigst muligt.

Du kan også tegne abonnementer af forskellige varigheder – fysiske som digitale – så du får magasinet leveret hver eneste måned og dermed holder dig opdateret på den nyeste viden fra hesteverdenen.

Du kan selvfølgelig også læse magasinet online, hvis du tegner et abonnement.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen