Nyt samarbejde med fokus på hestens trivsel lanceres på Store Hestedag

04-09-2021 12:09

Trine Askjær-Jørgensen

Hestens velfærd er centrum i Brogaardens nye strategiske målsætning om at indgå samarbejder og videndele på tværs af branchen. På Store Hestedag lancerer de deres nye samarbejde med Ifor Williams Trailers Danmark, som vil sætte fokus på hestens trivsel under transport

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ifor Williams Trailers Denmark
Nyheden fortsætter efter annoncen

De fleste hesteejere har oplevet problemer med at læsse deres hest. Det er ikke naturligt for en hest at gå ind i en trailer, og det er derfor vigtigt at have en trailer, hvor hesten kan føle sig tryg. Gør den ikke det, kan det i sidste ende betyde, at ejeren må opgive at tage hesten med til stævner, køre i skoven eller tage til stranden for en ridetur. Louise Hededam er militaryrytter og er ofte afsted til heldagsstævner med sin hest. Her tilbringer hesten tiden mellem de tre discipliner i traileren, og en god hestetrailer er derfor utrolig vigtig: 

– Det er vigtigt for mig at have en trailer, der både er rummelig og lys, da det er rart for hesten at have god plads, og den har bedre muligheder for at orientere sig, fortæller Louise Hededam. Netop hestens velfærd er centrum for et nyt strategisk samarbejde mellem Brogaarden og Ifor Williams Trailers Danmark, som skal gøre opmærksom på hestens trivsel under transport. Samarbejdet er et led i en større strategisk målsætning fra Brogaarden, der under sloganet ”fodring med hjerte og omtanke” vil sætte fokus på vigtigheden af, at virksomheder samarbejder om hestens trivsel på tværs af branchen:

– Det er vigtigt at lave strategiske samarbejder med andre i branchen og på den måde lære af hinanden, så vi opnår det bedste for hesten. Vi har i mange år beskæftiget os med kvalitetsfoder, og det er vi rigtig gode til, men vi er selvfølgelig også bevidste om, at hestens trivsel handler om meget mere end det, den spiser. Derfor er dette samarbejde også en naturlig forlængelse for os, fortæller Brogaardens marketingschef, Louise Woss Sigerslev. Hos Ifor Williams Trailers Danmark ser markedschef Martin Vang Kristiansen frem til samarbejdet og potentialet i at samle virksomhedernes viden om heste:

– Vi ser et stort potentiale i vores samarbejde med Brogaarden. Vi er begge virksomheder, der lægger stor vægt på hestens ve og vel gennem faglighed, sikkerhed og høj kvalitet i vores produkter, og jeg mener derfor, at vi kan lære meget af hinanden, lyder det fra Martin Vang Kristiansen.

Gør transporttiden tryg for både hest og ejer
Som et led i samarbejdet lancerer Brogaarden og Ifor Williams på Store Hestedag på Roskilde Dyreskueplads en limited edition Ifor Williams trailer med tilhørende ”Guldkort” fra Brogaarden til en værdi af 5000 kr. Ifor Williams vil sætte fokus på, hvor vigtigt det er at have en god og holdbar trailer med høj sikkerhed, hvor man har hestens behov for øje og ikke går på kompromis med kvaliteten.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– For mange heste kan transporttid være lig med en stressende tid, og derfor er det vigtigt for os, at sætte fokus på at gøre transporttiden så behagelig som overhovedet muligt. Vi har derfor udviklet nogle meget rummelige og lyse trailere med god ventilation og komfortabel undervogn, der mindsker hestens belastning under transporten, fortæller Martin Vang Kristiansen. For to år siden fik militaryrytter, Louise Hededam, sin tredje trailer, en Ifor Williams-trailer, og mener, at hun på sit tredje forsøg har fundet den rette:

– Der er enormt meget plads i traileren. Både hvor hesten står og den plads, der er foran hesten. Selv når jeg sætter mit sadelskab ind, er der god plads til, at hestene kan spise deres hø. Foruden det, er der et stort vinduesparti foran i traileren, så hestene kan følge med i trafikken. Og to af vinduerne kan endda åbnes helt, så hestene kan stå med hovedet ude og få luft på en varm stævnedag. Jeg fornemmer, at hestene synes, det er rart, og at de trives bedre i den end i mine tidligere trailere.

Guldkort til kvalitetsfoder 
Som en del af pakken modtager køberen et guldkort fra Brogaarden, der giver adgang til køb af Brogaarden optimal hestefoder og/eller Brogaarden tilskudsfoder samt en transportpakke med dækken, grime, træktov, høposer og en efterårsjakke til rytteren. Hertil hjælper Brogaarden også med rådgivning til hesteejeren.

– Med guldkortet modtager hesteejeren også rådgivning om hvilke produkter, de skal bruge for at dække deres hests behov bedst muligt. Ligesom ved trailerkøb er der er mange faktorer, der spiller ind, når man skal vælge foder til sin hest. Derfor er det vigtigt for os at klæde hesteejeren godt på, fortæller Louise Woss Sigerslev, og slutter af med:

– Vi håber, at vi med dette samarbejde og med vores rådgivning kan sætte fokus på, hvor vigtigt det er, at vi tænker på tværs, når vi tænker på vores heste. Hverken foder, trailer eller noget tredje kan alene sikre, at hesten trives. Og derfor ser jeg meget frem til at komme i gang med samarbejdet

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen