Nytårs Cup og meget mere i Herning

22-01-2024 06:34

Trine Askjær-Jørgensen

Årets første landstævne i dressur for ponyer er i weekenden blevet afviklet i Herning Rideklub, og det bød blandt andet på Nytårs Cups for alle tre ponykategorier

Copyright Ridehesten.com
Margrethe Kier med Breitens Posseidon. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Herning Rideklub er der i weekenden blevet afviklet landsstævne i dressur for ponyer med de såkaldte Nytårs Cups for henholdsvis kategori III-, II- og I-ponyer samt en "lilletur" for kategori I- og II-ponyer.

For kategori III-ponyerne stod første og anden afdeling fredag og lørdag på LA3, mens finalen (tredje afdeling) søndag blev afviklet i LA4.

For kategori II-ponyerne stod første dag på PRT, mens anden dag bød på PRM og finalen søndag FEI Pony kür. Det samme gjaldt for kategori I-ponyerne, der også konkurrerede i disse programmer. Lilletursklasserne for kategori I og II er gået i PRI (fredag og søndag) og PRT lørdag. De tre Nytårs Cups er blevet afgjort med et samlet resultat søndag, og dermed er placeringerne blevet fordelt.

Vinderen i det samlede resultat af Nytårs Cup for kategori III-ponyer blev Margrethe Kier med Breitens Posseidon e. Aastrupgaards Safir/ Houdini (opdr. Rikke Jensen), som med to scorer på godt 69% og én på små 65% endte med i alt 203,939%. Lige efter hende fulgte Izabell Nymann Luplau og FH. Bjerregårds Wonder e. Bjerregårds Witek/ Bjerregårds Apollo (opdr. Jette og Flemming Bjerregård) på andenpladsen, idet de har præsteret stabilt til omkring 67-68% hen over de tre dage. Dermed opnåede de samlet 203,433%. Tredjepladsen gik til Efe Yuksel og Skrædderdals Eros e. Agerholm's Mon Ami/ Stoughjeshoeve Eagle Eye (opdr. Annette B. Andersen), som ligeledes har præsteret til 67-68% i de tre klasser og endte på 203,131%.

Det samlede resultat for kategori III.

Copyright Ridehesten.com
Agnes Ørnskov Beier og Timms My Fritz. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Blandt kategori II-ponyerne blev det Agnes Ørnskov Beier, der løb med sejren i det samlede resultat. Sammen med Timms My Fritz e. Grenzhoehes My Fireball/ Orchard d'Avranches (opdr. Jens-Peter Timm) red hun til 70, 73 og næsten 76% i de tre klasser, hvilket gav i alt 219,128% og en sikker sejr. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Sofie L. B. Thomsen og Milky Way e. The Braes My Mobility/ Hallifax red til 68, knap 71 og 72%, hvilket sikrede dem andenpladsen med 211,227% i alt. På tredjepladsen fulgte Miguel Schaldemose og Magic Moment e. Highway N (opdr. Lena Schaldemose), som fik i alt 207,685%, mens Maja Kruse Tarp og Kavsgaards Dundee e. FS Don't Worry/ Nantano (opdr. Dorthe Svejstrup) var lige i hælene på ham med 207,635% og endte som nr. 4.

Det samlede resultat for kategori II.

Copyright Ridehesten.com
Cecilie Gautier Christensen og Tackmann's Cookie. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard

I det samlede resultat af Nytårs Cup for kategori I-ponyer var det Cecilie Gautier Christensen og Tackmann's Cookie e. Can Dance/ Neckar (opdr. Familie K.H. Bruns), der trak det længste strå. Sammen red de til knap 71% første dag, godt 71,5 anden dag og hele 76,5% i finalen søndag. Dermed opnåede de i alt 218,942%.

På andenpladsen blev det Filippa Jæger Jensen og Schierensees S'Il Vous Plait e. FS Mr. Right, som red til 69, 71 og 75,6%, hvilket sammenlagt gav 215,819%. Lige i hælene på hende var Rikke Maria Schouby Johansen og D'artagnan e. FS Don't Worry/ Colano, som red til 71,6, 69 og 74,8%, hvilket gav i alt 215,524% og en tredjeplads.

Det samlede resultat for kategori I.

I lilletursklasserne for kategori I og II var Filippa Jæger Jensen og Crown Charm of Royal e. Casino Royale K/ Monte Christo alle tre dage at finde i top med 70,813%, 70,983% og 72,563% i klasserne, der som bekendt gik i PRI og PRT.

Stævnets start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Filippa Jæger Jensen og Schierensees S'Il Vous Plait. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard
Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen