Obligatorisk DNA-test for WFFS

02-12-2018 08:33
Avl

Som noget nyt skal der sammen med tilmelding til Dansk Varmblods hingstekåring 2019 foreligge en obligatorisk DNA-test for WFFS. Netop WFFS er på dagsordenen ved WBFSH's årsmøde i Budapest her i formiddag

Copyright Ridehesten.com

I Dansk Varmblod har WFFS-status ingen indflydelses på hestenes muligheder for kåring. Som noget nyt skal der sammen med tilmelding til Dansk Varmblods hingstekåring 2019 foreligge en obligatorisk DNA-test for WFFS. For de hingste, der opnår avlsgodkendlese, vil WFFS-status blive offentliggjort i forbindelse med karakteristikken under hingstekåringen i Herning.

Dansk Varmblod indberetter alle svar fra laboratoriet Laboklin til SEGES, som offentliggør WFFS-status i Hestedatabasen. Dansk Varmblod opfordrer ligeledes alle hoppeejer til at lade deres avlshopper teste for WFFS, hvilket også kan offentliggøres i Hestedatabasen, så længe DNA’et (hår eller blod) er udtaget af en dyrlæge eller én af SEGES' mærkere og analyseret ved Laboklin. 

World Breeding Federation for Sport Horses (WBFSH), der lige nu afholder årsmåde i Budapest, har netop WFFS på dagsordenen her i formiddag.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen