Og prisen går til...

08-03-2014 23:55

Bodil Nyholm Sørensen

Dansk Varmblods Hingstekåring 2014 | ... Hanni Toosbuy, som lørdag aften fik overrakt MCH’s Varmblodspris for sin særlige indsats for Dansk Varmblod
 

Copyright Ridehesten.com

MCH’s Varmblodspris på 25.000 gives til mennesker eller foreninger, der har gjort en extraordinær indsats for Dansk Varmblod, om det så gælder dyrevelfærd, avl eller sport.

 Dette år tilfaldt prisen Hanni Toosbuy, Ecco, der modtog den for sit bidrag til den danske talentudvikling - for eksempel igennem dressurturneringen Ecco Cup for juniorer og ungryttere.

 Ved overrækkelsen sagde Dansk Varmblods formand, Jan Pedersen:

- Årets prismodtager har meget på sit CV. Hun er lastbilchaffør og en enorm støtte for sin datter, Anna - altså Anna Kasprzak. Dansk talentudvikling og dressursport ville ikke være det, det er, uden støtten fra Ecco. Den er uvurderlig. Det seneste år har flere unge danske ryttere fundet vej til landsholdet - unge danske ryttere, som har samlet erfaring i Ecco Cup. For Dansk varmblod betyder det international opmærksomhed, da flere af dem rider på DV-heste. Alt sammen på grund af Hanni Toosbuys glødende passion for dressur.

Da Hanni Toosbuy kom ud af banen med gavekort og blomster under armen, sagde hun:

- Det tog pippet fra mig - jeg anede det overhovedet ikke. Da de begyndte at snakke om at det var en lanstbilchaffør, at at det var en "hun", vendte Anna sig mod mig og sagde: "Det er dig, mor."

Prisen gav hende blanke øjne.

- Jeg gør det jo, fordi det er sjovt. Det lyder som en floskel, men jeg vil gerne være med til at gøre en forskel - det handler om at skabe muligheder. Det er en stor anerkendelse, og jeg er rørt," sagde hun.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner