OL-rytter Dorothee Schneider har brækket kravebenet

21-04-2021 11:38

Annika Knudsen Lorentsen

I søndags faldt Dorothee Schneiders 17-årige Fohlenhof's Rock'n Rose om under præmieoverrækkelsen ved et stævne i Phorzheim, hvorefter den i løbet af få minutter døde. Den tyske toprytter blev også skadet under faldet, og hun blev kørt direkte på hospitalet. Nu er det klarlagt, at hun har brækket kravebenet, og derfor vil hun være ud af sadlen lidt tid

Copyright Ridehesten.com
Dorothee Schneider og Sammy Davis Jr. ved EM i Göteborg 2017. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den tyske OL-rytter Dorothee Schneider har brækket sit kraveben i forbindelse med den tragiske ulykke i søndags, hvor den 17-årige hoppe Fohlenhof's Rock'n Rose e. Rubin-Royal/Feiner Stern døde under præmieoverrækkelsen i Pforzheim. 

Dorothee Schneider lå i nogle minutter ved siden af Rock'n Rose, som døde i løbet af kort tid efter dens pludselige styrt, som formodentligt var forårsaget af et brud på hovedpulsåren. 

Her fik Schneider lægehjælp, og hun blev kørt på hospitalet, hvor de har diagnosticeret, at hun har brækket kravebenet. Det betyder, at den tyske toprytter skal holde sig i ro, mens skaden heler op. Hun vil dog ikke holde sig ude af sadlen længe, beretter Eurodressage.com

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Tiden ude af sadlen bliver så kort som muligt, forklarer Schneiders mand Jobst Krumhoff til Eurodressage, og fortsætter:

– Dorothee og lægerne er optimistiske i forhold til, at hun vil være klar til den kommende tyske udtagelsesproces frem mod OL. Nu holder hendes team alle hestene i god form indtil hun er klar igen. 

Den tyske udtagelse finder sted i forbindelse med det tyske mesterskab i Balve i starten af juni, og efterfølgende ved en træning i Kronberg i slutningen af juni. Schneider har tre heste som er kandidater til udtagelsen: Showtime FRH, Faustus og Sammy Davis Jr.

Copyright Ridehesten.com
Dorothee Schneider og Showtime FRH ved EM i Rotterdam 2019. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen