Overraskelser ved Nations Cup finalen

11-10-2014 08:45

I denne weekend er verdens bedste springryttere samlet i Barcelona til Furusiyya Nations Cup finalen, og allerede i den indledende springning blev vi vidne til store overraskelser

Få uger efter WEG i Normandiet samles verdens bedste springryttere til holdfinalerne - Furusiyya Nations Cup i Barcelona, denne weekend. Det var lige på og hårdt i torsdags, hvor ryttere og heste gik direkte ind i konkurrencen om at nå ind blandt de otte nationer, som i aften vil afgøre topkampen og resultatet af denne sæsons spændende holdkonkurrencer. Det danske landshold nåede lige netop ikke til denne finale i Barcelona, som tæller verdens 14 bedste landshold. 

I torsdagens konkurrence var det meget overraskende, at hverken WEG sølv- og bronzevinderne Frankrig og USA nåede ind i top otte. Det gjorde de hollandske WEG-guldvindere til gengæld, helt overlegent sejrede de i torsdagens indledende springning med 0 fejl foran Sverige, Belgien, Canada, Tyskland, Italien, Brasilien og England, og det er de otte nationer som tørner sammen i aftenens finale.

De seks nationer, som ikke nåede finalen, mødtes fredag i Challenge Cup, og her var amerikanerne helt tilbage i vanlig form, og de sejrede foran Australien, der lige nu ser ud til at have et stærkt hold, og med Frankrig, Spanien, Venesuela og Qatar på de næste pladser. De amerikanske ryttere var enige om, at deres præstationer den første dag var helt utilfredsstillende, som McLain Ward forklarede: Helt ærligt, det var ikke et resultat vi skal levere. En af forklaringerne på amerikanernes kiks skal måske findes i det faktum, at konkurrencens første dag var "lige på og hårdt" idet der ikke var en opvarmningsspringning. - Måske var jeg ikke tilstrækkelig opmærksom og tog hestens præstation på banen for givet. Vi tog os sammen og vandt Challenge Cup, men for vores vedkommende har det været et meget skuffende resultat her, uddyber han. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen