Parapris til Tobias Thorning

07-01-2023 22:31

Annika Knudsen Lorentsen

Tobias Thorning Jørgensen har netop været på scenen ved Sport 2022 for at modtage den prestigefyldte pris: Kulturministerens Parasportspris

Copyright Ridehesten.com
Tobias Thorning Jørgensen ved Sport 2022. Foto: Martin Gorritzen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Sport 2022 er i fuld gang på DR1, og mange priser er allerede blevet uddelt, mens flere venter senere på aftenen. En af priserne er netop gået til en dansk rytter.

I en fyldt Jyske Bank Boxen kunne Tobias Thorning Jørgensen her til aften træde på scenen som modtager af Kulturministerens Parasportspris. 

Tobias er efterhånden kendt under navnet Guld-Tobias, og det er der en god grund til. Han har nemlig vundet den ene guldmedalje efter den anden. Først to ved EM i Rotterdam i 2019, siden to ved OL i Tokyo 2021 og i 2022 to guldmedaljer på hjemmebane ved VM i Herning. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Prisen blev overrakt af kulturminister Jakob Engel-Schmidt, og på live-TV sendte Tobias Thorning Jørgensen en stor tak til sit team. 

Copyright Ridehesten.com
Tobias Thorning Jørgensen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

– Det er en kæmpe ære. Når man står her og har fået en pris, så er der også et team bag en, som knokler hver dag. Der er enkelte personer, jeg vil fremhæve. Min familie, mine trænere der står klar uanset hvornår på døgnet jeg vil træne og ikke mindst mine hesteejere. Hvis ikke det var for jer, kunne jeg ikke få de her muligheder og oplevelser med Jolene. 

Netop Jolene Hill e. Blue Hors Schufro Hit er hoppen der har hjulpet Tobias til den ene guldmedalje efter den anden, og der var da også sørget for et kamera i stalden hos Jolene, så hun kunne komme med direkte fra stalden til prisuddelingen. Værternes spørgsmål til Tobias lød blandt andet på, hvad hans næste mål er, og der var ingen tvivl for den danske paradressurrytter: 

– Som mange andre atleter nok også ved, så bliver man ikke træt af at vinde, så mit næste mål er at vinde det næste mesterskab, sluttede han. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner