Politiet melder ud omkring razzia ved World Tölt i Odense

28-02-2022 08:48

Annika Knudsen Lorentsen

I sidste uge var der razzia ved World Tölt i Odense, hvor der ifølge flere kilder blev delt bøder ud til personer der kørte i 3500 kg hestebil med anhængertræk uden påhæng. Det afviser politiet der var til stede, som understreger, at de udelukkede har delt bøder ud til personer der ikke har overholdt andre ting, ligesom en lang række personer kun fik henstillinger, da politiet forsøgte at imødekomme ved små forseelser

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ifølge arrangørerne bag World Tölt og andre kilder, blev der i sidste uge uddelt bøder til personer, der kom til stævnepladsen i 3500 kg biler med anhængertræk uden anhænger. Det afviser politiet, som understreger, at de udelukkende har uddelt bøder til personer, der ikke overholdt den gældende lovgivning, som der er almindeligt kendt. 

– Vi vil gerne gøre opmærksom på, at det ikke er korrekt, at vi har uddelt bøde for dette. Det kan ikke danne grund for en bøde, og vi har altså udelukkende udskrevet bøder for andre ting. Vi vil gerne gøre opmærksom på, at vi udelukkende gør dette for at sikre, at folk overholder færdselsreglerne og for at sikre, at de dyr der transporteres har det godt. Flere af de personer, der havde lavet små forseelser slap desuden blot med en henstilling til at bringe det i orden, da vi godt har forståelse for, at folk ikke altid har overtrådt loven med vilje. Vi gør alt hvad vi kan for en god dialog omkring lovgivningen, og man er altid velkommen til at kontakte os, fortæller de Henrik Salk fra Tungvognscenter Nord/Færdselspolitiet, som var en af de personer der var tilstede ved razziaen. 

Tjekliste for transport:

Uanset karakter af transport skal du medbringe:

  • Originalt hestepas på alle heste i transporten
  • Registreringsattester på hele vogntoget

Ved transport i økonomisk virksomhed skal der desuden medbringes:

  • Transportdokument (oplysninger om ejer, afgangssted og tidspunkt, bestemmelsessted og transportens forventede varighed)
  • Godkendelsescertifikat for transportmiddel til dyretransport (husk tjek gyldighed)

Ved økonomisk kørsel på mere end 65 km medbring desuden:

  • Kompetencebevis
  • Autorisation udstedt af fødevarestyrelsen (husk at tjekke gyldighed)
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ved transport over landegrænser:

  • Skal hestene følges af et TRACES-certifikat udsted af Fødevarestyrelsen

Deltagelse i internationale FEI-klasser anses som hovedregel for økonomisk virksomhed, dette gælder altså også privatpersoner der deltager ved arrangementet. 

Køre/hviletidsregler
Gælder ved erhverv for biler/vogntog med tilladt totalvægt over 3500 kg, og ligeledes ved ikke-erhverv for biler/vogntog med tilladt totalvægt over 7500 kr. 

Transport af andres dyr
Transportere du andres dyr mod betaling, er det vognmandskørsel og kræver derfor også vognmandstilladelse, hvis den samlede totalvægt overstiger 3500. Vær opmærksom på, at der allerede er et krav om en varebilsvognmandsuddannelse ved 2000 kg i forbindelse med varebilsvognmandskørsel for andre. 

Vær opmærksom på du desuden kan være omfattet af kravet omkring kvalifikationsuddannelse.

Husk desuden, at der er regler i forhold til mængde af strøelse, rengøring, surring af gods mm.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen