Politirazzia kan også være en positiv oplevelse

23-04-2022 14:16

Christine Krogh Frausing
Skribent

Ved Kildebjerg på Fyn har der i onsdags været afholdt razzia, hvor alle lastbiler skulle ind og vende på rastepladsen. Én af de som blev vinket længere ind til kontrol var Casper Rasmussen, der kørte i hestelastbil

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ved Kildebjerg på Fyn i retning mod Jylland, blev der i onsdags afholdt razzia, hvor alle lastbiler blev ledt ind til gennemkørsel på rastepladsen, og få håndplukkede lastbiler blev vinket længere ind til standsning, hvor der blev gennemgået en almindelig kontrol. En af dem var Casper Rasmussen, der kom kørende i hestelastbil.

– Jeg synes grundlæggende det var en fin oplevelse med razzia'en. Der var et par småting jeg ikke var klar over, men de var vejledende og venlige, så jeg har ikke rigtigt noget skidt at sige om kontrollen.

Ved World Cup Tölt stævnet i Odense Congress Center i uge 8, havde der været en razzia, hvor flere kilder meldte om uberettiget bøder. Kilder fortalte blandt andet at der blev uddelt bøder til personer, der kom til stævnepladsen i 3500 kg biler med anhængertræk uden anhænger. Det afviste politiet dog, som understregede, at de udelukkende har uddelt bøder til personer, der ikke overholdt den gældende lovgivning, som der er almindeligt kendt. 

Tjekliste for transport:

Uanset karakter af transport skal du medbringe:

  • Originalt hestepas på alle heste i transporten
  • Registreringsattester på hele vogntoget

Ved transport i økonomisk virksomhed skal der desuden medbringes:

  • Transportdokument (oplysninger om ejer, afgangssted og tidspunkt, bestemmelsessted og transportens forventede varighed)
  • Godkendelsescertifikat for transportmiddel til dyretransport (husk tjek gyldighed)

Ved økonomisk kørsel på mere end 65 km medbring desuden:

  • Kompetencebevis
  • Autorisation udstedt af fødevarestyrelsen (husk at tjekke gyldighed)
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ved transport over landegrænser:

  • Skal hestene følges af et TRACES-certifikat udsted af Fødevarestyrelsen

Deltagelse i internationale FEI-klasser anses som hovedregel for økonomisk virksomhed, dette gælder altså også privatpersoner der deltager ved arrangementet. 

Køre/hviletidsregler

Gælder ved erhverv for biler/vogntog med tilladt totalvægt over 3500 kg, og ligeledes ved ikke-erhverv for biler/vogntog med tilladt totalvægt over 7500 kr. 

Transport af andres dyr
Transportere du andres dyr mod betaling, er det vognmandskørsel og kræver derfor også vognmandstilladelse, hvis den samlede totalvægt overstiger 3500. Vær opmærksom på, at der allerede er et krav om en varebilsvognmandsuddannelse ved 2000 kg i forbindelse med varebilsvognmandskørsel for andre. 

Vær opmærksom på du desuden kan være omfattet af kravet omkring kvalifikationsuddannelse.

Husk desuden, at der er regler i forhold til mængde af strøelse, rengøring, surring af gods mm.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen