Præsentationsklasse - et tilløbsstykke

08-03-2015 11:15

Britt Carlsen

Bjarne Nielsen opfordrede til, at endnu flere avlere og ryttere burde finde vej til præsentationsklasserne for de unge hingste i Herning, for ikke alene var kvaliteten af hingstene høj, de blev også flot præsenteret

I præsentationsklassen for de 4-7 årige hingste fik rytterne lov til selv at beslutte, hvilke øvelser de ville vise for dommere og publikum, blot de var alderssvarende. Mens rytterne red forklarede Bjarne Nielsen , hvordan man ønsker at hesten skal opbygges rent ridemæssigt, og han brugte de deltagende hingste i dagens første præsentationsklasse til at vise det for publikum.

- Det burde sidde 2000 avlere på lægterne og se vores præsentationsklasser for de unge hingste, så man kan se hvordan de fungere, sagde han bl.a. og han sagde også: - Det er vigtigt at hestene er velbyggede og funktionelle jo mere kan man få ud af hesten, jo lettere er det også for hesten at gøre det, rytteren beder om. Vi forsøger altid at finde de bedste momenter hos hestene, og det gælder især i skridt, hvor de unge hingste let kan komme ud af balance.

- Jeg kan ikke lade være med at rundervise lidt på dem, jeg skal nok prøve at lade være, sagde Bjarne, der under hele klassen var meget engageret og fortalte publikum om hingstenes gangarter, ridelighed og uddannese. - Der var mange som kunne have meget fornøjelse af at se de unge hingste blive præsenteret, sagde han, og det havde han så afgjort ret i. 

Se de mange fotos af de fantastiske unghingste i Ridehestens fotodatabase fra tirsdag morgen. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner