Protokol og skema for næsebåndstjek

21-06-2018 08:55

Dansk Ride Forbund har i år afholdt tre uddannelsesaftner for TD'er for at ruste dem til at tjekke næsebåndets tilpasning samt kontrollere mundlæsioner

Copyright Ridehesten.com

På baggrund af resultater fra forbundets omfattende udstyrsundersøgelse på mere end 3.000 stævneheste, har vi, som de fleste er bekendt med, besluttet at indføre en grænse for næsebåndets stramhed gældende i alle discipliner. Vores TD’er er blevet uddannet i at tjekke næsebånd og se efter mundsår, der er udarbejdet en protokol samt et online registrerings- og kvitteringsskema, fortæller forbundet på sin hjemmeside. 

Der er udarbejdet en protokol for TD'ernes kontrol, der kan ses HER.  Såfremt der udføres en kontrol, skal dette online kvitteringsskema anvendes (Må kun anvendes af en TD).

Film om måling af næsebåndenes stramhed
Rideforbundet har nu produceret en film på både dansk og engelsk, der kort beskriver baggrunden for reglen samt demonstration af måling af næsebånds stramhed. Se informationsvideo på dansk HER.

Hestevelfærden er vigtig
Undersøgelsen viser, at der er en sammenhæng mellem næsebåndenes stramhed og forekomsten af mundsår i alle discipliner og på alle niveauer.

Vi ønsker ikke, at brug af udstyr i sporten medfører læsioner i hestens mund, og derfor har vi fra 2018 indført reglen om, at der skal være plads til en måleenhed på 1,5 cm mellem næsebåndet og næseryggen. Målet er, at implementeringen af reglen skal foregå i god og konstruktiv dialog mellem ryttere og officials. Vi har været i god dialog med Dansk Ride-Instruktør Forening (DR-IF) om implementeringen, og effekten og implementeringen af reglen vil blive evalueret ved udgangen af 2018, skriver forbundet på sin hjemmeside. 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen