Publikum blev forkælet ved Hingsteshow Nord

31-03-2017 22:45
Avl

Der var igen i år fuldt hus på Finstrupgaard, da der her til aften blev afholdt Equsana - DLG Land & Fritid Hingsteshow Nord, hvor publikum i den grad blev forkælet ved synet af alle de dejlige hingste

24 glade og energiske hingste blev her til aften fremvist ved Hingsteshow Nord på Finstrupgaard ved Aalborg, hvor der blev vist god ridning på gode heste. Der var en god blanding af hingste, hvor de helt unge 3-års til de ældre i 20'erne fik vist deres kvaliteter overfor de mange fremmødte gæster. 

Der blev vist god figur hos springhestene, hvor publikum blev præsenteret for 3-årige Congstar e. Chacco's Son/Dinar i løsspringning som den første heste, hvorefter han senere kom ind igen med rytter på. Med Casper Cassøe som speaker, var der ladt op til spas og løjer, som endte med at Congstar tog sit første spring med rytter. 

Der blev i den grad også vist flot ridning hos dressurhestene, hvor der også blev vist forskellige niveauer alt efter hestenes aldre. Blandt andet viste trahkner-hingsten Placido Domingo e. Dorkas/Hohenstein E.H. og Maria Anita Andersen hvor langt hesten er nået i sin uddannelse. Udover det var  Dansk Oldenborg avl og Dansk Sportspony også inviteret igen i år, blandt andet med DSP-ponyen Fredbo's Garmin e. Gagarin, som i den grad har fremtiden foran sig. En pony som snildt kunne gå for at være hest med sine enorme og taktfaste gangarter. 

Traditionen tro, så skulle der kåres Best In Show for både spring- og dressurhingste. Det blev en gentagelse af de sidste par år, idet at den 7-årige Balou for 4. år i træk imponeret publikum i så stort et omfang at han fik flest stemmer af springhestene. Sidste år var det Martin Mose Knudsen der var i sadlen på Balou, mens hans faste rytter Kasper H. Hansen igen var tilbage på ryggen af hingsten.

I år blev der plads til en ny vinder hos dressurhestene, da det blev 7-årige Bøgegårdens Santiago e. 
Soliman de Hus/ Wesley med Silje Bakken i sadlen som løb afsted med den titlen efter en fremvisning hvor hesten fik vist alle sine kvaliteter. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner