Quarz Ask er solgt til Holland

10-02-2023 20:24

Annika Knudsen Lorentsen

Den 17-årige avlshingst Quarz Ask har fået mange danske afkom i sin tid hos Stutteri Ask, men nu fortsætter han livet som avlshingst i Holland

Copyright Ridehesten.com
Karen Møller Rohde med Quarz Ask. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Tilbage i 2006 blev Quarz Ask e. Quintero/ Caretinoi født hos avler Frauke Bahnsen, og da hingste fyldte 7 år købte Stutteri Ask ham af holstenerforbundet med henblik på, at svenske Rolf-Göran Bengtsson skulle ride ham.

I 2014 blev hingsten kåret i Dansk Varmblod, hvor han blandt andet blev beskrevet som en ædel hingst med en særdeles smidig overlinje, og han opnåede et 9-tal i helhed.

Copyright Ridehesten.com
Rolf-Göran Bengtsson med Quarz Ask. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

I første omgang var det Thomas Könle der red hingsten og sammen nåede de at ride 140 cm internationalt inden Rolf-Göran overtog tøjlerne. Rolf-Göran uddannede i perioden 2013-2014 hingsten til 150 cm internationalt, og herefter var hingsten ikke til start i international sport et par år. Da han i 2017 igen kom til start på den internationale scene, var det med Karen Møller Rohde i sadlen og hun har siden redet hingsten afbrudt af perioder, hvor hendes partner Søren Møller Rohde gjorde. Karen og Quarz red ligeledes op til 150 cm-klasser internationalt, mens de nationalt også red 160 cm i forbindelse med senior DM.

Nyheden fortsætter efter annoncen

I avlen er Quarz Ask blevet far til en del afkom i perioden fra 2014 til nu, og blandt andet de yngre talentfulde heste Q'Lympic og Quebec B DWB har Quarz Ask til far.

Nu fortsætter hingsten sit liv i Holland, hvor han er blevet solgt til den hollandske hingsteholder Kees van den Oetelaar.

– For at skabe plads til staldens yngre talenter er Quarz Ask er nu solgt som avlshingst til den hollanske hingsteholder Kees Van den Oetelaar og vi håber han kan nyde sit otium og bridrage med nogle spændende afkom i Holland de næste mange år, fortæller Stutteri Ask.

Copyright Ridehesten.com
Karen Møller Rohde med Quarz Ask. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen