Quinn G. er verdensmester

05-08-2023 21:03

UVM i dressur: Det, som Quinn G. og Betina Jæger gav løfter om i den indledende 5-års klasse, leverede de til fulde i finalen, der blev spændende som gyser

Nyheden fortsætter efter annoncen

UVM-finalen for 5-årige dressurheste bestod af 15 heste, hvoraf intet mindre end syv havde en dansk rytter i sadlen; tre for det danske hold, tre for det tyske og en for det svenske hold.

Helgstrand-berider Mette Sejbjerg Jensen var til start for Tyskland med NRW-hingsten About You II e. AC-DC/ Estobar, som viste forbedret form her i finalen og fik bl.a. 9,2 for trav med ros særligt for hingstens skulderfrihed. Efter at have været en tur igennem trøstefinalen var det et yderst fornemt resultat at slutte på en delt sjetteplads.

Danske Maria Anita Andersen, der ligeledes er berider og ansat hos Helgstrand Dressage, red to heste for Tyskland og Sverige, og leverede igen solide præstationer. Med oldenburgerhoppen Rosee de Fontaine e. Revolution/ Desperados blev hun nr. 9 i finalen og nr. 11 med svensk varmblodshoppen Vive la Renne II VH e. Revolution/ De Niro.

Endnu en dansk berider fra Helgstrand Dressage, Michael Grønne Christensen, leverede et flot og fokuseret finaleridt og det var under dansk flag, da hans partner var den gigantiske vallak Grevens Sirius e. Secret/ Johnson (opdr. Stutteri Greven), som efter deres harmoniske ridt lagde sig i spidsen af feltet med rosende dommerkommentarer og flotte karakterer som 9 for galop, 8,5 for trav, 8,8 for ridelighed og kapacitet. Ekvipagen sluttede hæderligt på en delt sjetteplads.

Thomas Sigtenbjerggaard, der også er berider hos Helgstrand Dressage, og red for Tyskland med hannoveranerhingsten Be Sure e. Benicio/ Scuderia fik lidt udfordringer med at bevare en konstant kontakt, og hingsten momentvis brød ovenud af rammen, hvilket gik ud over ridelighedskarakteren, der lød på 7,3. Be Sure har en flot op-ad-bakke-tendens i galop, men dommerne bemærkede, at han er lidt stram over ryggen, og gav derfor kun 7,8. Ikke desto mindre en hæderlig delt ellevteplads.

Copyright Ridehesten.com
Quinn G. og Betina Jæger. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Da Quinn G. e. Quaterhit/ Fassbinder (opdr. Helene Geervliet) og Helgstrand-rytteren Betina Jæger red ind på banen, stod det klart, at hoppen ikke kun var lige så letfodet og stod lige så let på tøjlen som i den indledende klasse, men hun udstrålede også mere ro og fokus.

Betinas overbevisende ridning med roligt overblik bidrog unægtelig til ekvipagens bemærkelsesværdige harmoni, og når Quinn G. går med sådan et overskud og løsgjorthed, så spiller det bare maksimalt for den danske ekvipage. Det lignede guld, da de styrede mod afslutningsparaden.

Dommerne belønnede Quinns skridt med 8,5, og derudover lå karaktererne på 9,5 for galop, 9,7 for trav og ridelighed og den absolutte topkarakter 10 for kapacitet! Et sandt vinderridt, hvor kun det sidste galopanspring ridsede lidt i lakken, men med 9,7 for ridelighed var det ikke noget, dommerne slog hårdt ned på. Det blev en suveræn føring med 94,8%, og spændingen tiltog, for nu kom finalens stærkeste ekvipager på banen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Australske Simone Pearce, tidligere Helgstrand-rytter, blev i kvalifikationen nr. 5 med westfalervallakken No Limit e. Geniaal/ Florestan I, og hun gjorde det, som Simone virkelig kan; at tage chancen når det gælder. Hun leverede et virkeligt flot ridt med velgående vallak, der bl.a. score 9,5 for trav og 9,0 for galop, og ekvipagen lagde sig ind på andenpladsen.

Andenpladsen i den indledende klasse torsdag gik til den svenske ekvipage Skyline to B e. Blue Hors St. Schufro/ Ampère og Carl Hedin, der nu red på banen. Skyline kom på banen med mere sving og lethed i traven i aften, men igennem programmet stod hingsten højere og højere med nakken og havde ikke bagbenene fuldt engageret. Dommerne kunne lide, hvad de så, og det svenske par lagde sig ind på tredjepladsen.

Næste startende var tyske Thomas Schulze, der med hannoveranerhingsten Beck's e. Benicio/ Desperados delte tredjepladsen med Betina og Quinn i den indledende klasse. Igen en ekvipage, der leverede deres maksimale, og det var nok til, at den svenske ekvipage her mistede deres medaljechance, men det var ikke nok til at nå hverken danskeren eller australieren. Den tyske ekvipage lagde sig ind på tredjepladsen.

Med hånden på hjertet var det næsten utænkeligt, at nogen kunne overgå Quinn G. og Betina Jægers præstation, men Danmark havde endnu et stærkt kort på hånden og et stort medaljehåb i vinderne af den indledende klasse, Valerie B e. Revolution/ Blue Hors Zack (opdr. Karin og Peer Guldbrandsen) og Anne-Mette Strandby Hansen.

Anne-Mette red for sin chance, men små marginaler gjorde, at parret i dag ikke kunne blande sig helt i toppen. Dommerne roste hoppens kvalitetsfulde grundgangarter, men bemærkede, at skridten mistede lidt energi i overgangene, og kontakten mellem rytterens hånd og hestens mund ikke altid var stabil. Et flot ridt, der desværre kun rakte til en delt fjerdeplads med den svenske ekvipage. Umådelig tæt på bronzemedaljen, men så alligevel ikke.

Copyright Ridehesten.com
Verdensmesterparret Quinn G. og Betina Jæger hyldes i Ermelo. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Ikke desto mindre var Quinn G. og Betina Jægers guldmedalje nu en realitet! Det er den 20. UVM-medalje vundet af en DV-hest, og den 11. guldmedalje! 

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner