Regnefejl havde nær kostet Nicoline EM-guldet

06-08-2021 19:52

Annika Knudsen Lorentsen

Nicoline Andersen Lau har netop været til EM i westerndisciplinen reining, og det med stor succes, for efter en korrektion af resultaternes sammenlægning, stod det klart, at den danske rytter, havde vundet EM-guld

Copyright Ridehesten.com
Nicoline Andersen Lau og This Dun Is Spaton. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

I 2019 og igen i år har Holbæk været værter for EM i reining, som er en disciplin indenfor westernsporten. Nicoline Andersen Lau vandt tilbage i 2019 bronze, da hun dengang deltog i sit første europamesterskab. I år var hun igen til start, både i ungdomsmesterskabet, som er for ryttere mellem 14 og 18 år, og så i en anden klasse, som blev afviklet sideløbende med mesterskabet, hvor Nicoline altså var til start med sin anden hest. 

I mesterskabsklassen red Nicoline på hesten This Dun Is Spaton, som i daglig tale blot kaldes for Gule.

– Jeg har altid den indstilling, når jeg rider ind, at det handler om mig og den hest jeg rider, og det handler om, at vi skal have det sjovt. Det betyder også, at jeg aldrig rider ind og tror, at vi kan mere end det vi rent faktisk kan, jeg vil ikke presse mine heste for hårdt, for det handler om, at de skal have en god tur, forklarer Nicoline, og fortsætter:

– Jeg har i alt redet fire gange ved stævnet, to gange på hver hest, og på den afgørende dag, havde jeg lige været inde med min anden hest, og haft en fin tur. Da jeg så skulle ind på Gule, besluttede jeg mig for, at vi skulle ind og hygge os, men også give den lidt ekstra gas. Hun er en hest, som jeg skal koncentrere mig meget på, da jeg kun har haft hende i et år, og det er nogle gange lidt knald eller fald.

I EM-klassen gik alt dog som det skulle, og Nicoline fortæller, at det er det bedste ridt de har haft sammen. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det var mit personligt bedste resultat, og jeg kommer ind til præmieoverrækkelsen, hvor jeg får tildelt sølvmedalje, blot ét halvt point efter guldmedaljen. 

Copyright Ridehesten.com
Nicoline Andersen Lau og This Dun Is Spaton. Foto: Privat

Opdager en afgørende regnefejl
Da Nicoline kommer ud fra præmieoverrækkelsen, vil hun gerne se sine point, for at se, hvor hun kan forbedre sig, og hvor hun har hentet mange point. Da hun gennemgår sit resultat på sit score-card, opdager hun, at der et lavet en regnefejl. 

– Der er tre dommere, som giver point, og deres point lægges sammen til det endelige resultat. Ved den ene dommer står der, at jeg har fået 72 point, men hvis man tager de forskellige point og lægger sammen, så skulle jeg have 72,5 fra denne dommer, forklarer Nicoline, og fortsætter:

– Det er blot dette halve point, der afgør om jeg ender på første eller andenpladsen, så jeg går selvfølgelig ned til dommeren og fortæller det, og de får ringet til USA, og der kommer styr på sammenregningen. Herefter stod det klart, at jeg var Europamester, sammen med en tysker. 

I reining kan man godt dele en europamesterskabstitel, men man kan også vælge at ride om i mod hinanden. Nicoline og den tyske rytter blev dog hurtigt enige om at dele titlen, og dermed begge vinde guld. 

– Jeg var allerede megaglad for min sølvmedalje, så at det endte med at blive til guld, er jeg virkelig stolt over, slutter Nicoline, som endte med en samlet score på 215 i stedet for de 214,5, som det først var blevet regnet sammen til.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen