Rejsen mod NM i distance 2024

21-04-2024 06:57

Trine Askjær-Jørgensen

Nordisk mesterskab i distance er i 2024 tildelt Vestjysk Sports- og Terrænrideklub. Her får deltagerne en storslået naturoplevelse, idet dette mesterskab er planlagt til at blive afviklet i Klosterheden Plantage mellem Struer, Lemvig og Holstebro

Copyright Ridehesten.com
I 2024 bliver det Klosterheden Plantage ved Lemvig, der lægger arealer til nordisk mesterskab i distance. Foto: Ridehesten.com/Maria L. Mortensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I efteråret 2020 mødtes nogle distancearrangører fra rideklubben VEST, Vestjysk Sports- og Terrænrideklub. Formålet med mødet var at starte planlægningen frem mod afholdelsen af nordisk mesterskab 2023 i distance under VEST og i Klosterheden Plantage ved Lemvig. Der blev udarbejdet et roadmap, bla. inkl. forskellige FEI-stævner op til mesterskabet.

En indstilling blev sendt til DRF, der heldigvis godkendte den. Der blev lagt planer, og nogle af dem blev lavet om, f.eks gjorde Corona-pandemien, at nordisk mesterskab blev udskudt til 2024. 

– Vi fik etableret en organisationskomité, som i dag består af Annebeth Abrahamsen, Inger Skov, Cecilie Næss Damm, Conny Villadsen, Robert Ørsted og mig, fortæller Helle Vistisen og fortsætter: – Mange møder blev afholdt. En række ideer har været kastet op i luften, og nogle af dem er blevet til virkelighed. Der har været forskellige bump, som vi har forsøgt at løse. Vi har sparret med en lang række af mennesker, som har bidraget med gode input. Plus vi har været så heldige at modtage det lækreste logo, og derudover er forskellige hjælpere begyndt at melde sig næsten uden opfordring.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Privat

Et omfattende punkt har været at fastsætte, hvilke officials der kunne deltage. Her har det været en god hjælp at netværke under stævnerne og derved opnå gode relationer og kontakter. Seneste da Robert Ørsted var til Övedsritten i Sverige som steward.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Et andet ømt punkt er, som mange nok ved, økonomien. Vi har tænkt mange tanker og haft en del bekymringer, men efterhånden tror vi, det ser bedre ud, ikke mindst takket være salg af sponsorrosetter, online ridt, sponsorer og det samlede overskud fra tidligere års Frederikshåb- og Romridt. Tusind tak til alle jer, som har bidraget, siger Helle Vistisen, der desuden kan fortælle, at arrangørerne har øvet sig gevaldigt bl.a. på det nye registreringssystem ved Frederikshåb-ridtet 2024 og ved forskellige FEI-stævner som f.eks. det DM i 2023.

– Det har været en lang rejse, og nu begynder vi så småt at føle os klar. Så lidt om lidt kan vi skimte målet. Det bliver spændende, og vi glæder os til sammen med ryttere, grooms, stævnehjælpere, officials og alle andre, som har lyst til at kigge forbi, at afholde et festligt mesterskab på flyvepladsen ved Lemvig. Der skal lyde en stor tak til dem, som har støttet vores rejse, og ligeledes til dem, som er klar til at hjælpe på dagen, runder Helle Vistisen af med glæde og begejstring i stemmen omkring afholdelsen af NM i 2024.

Nordisk mesterskab i distance finder sted hos VEST, Vestjysk Sports- og Terrænrideklub, den 22. juni.

Se mere på klubbens hjemmeside vesthest.dk

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen