Revolution kunne ingen nå (video)

02-08-2018 18:05

Ingen kom forbi Andreas Helgstrand og avlshingsten Revolution i den indledende 5-års klasse ved verdensmesterskaberne for unge dressurheste i hollandske Ermelo i dag, hvor ekvipagen vandt, og to DV-heste kvalificerede sig direkte til lørdags finale

Copyright Ridehesten.com
Andreas Helgstrand og Revolution.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Tre tyske heste besatte topplaceringerne i den indledende 5-års klasse ved verdensmesterskaberne for unge dressurheste i hollandske Ermelo i dag, hvor danske Andreas Helgstrand red avlshingsten Revolution e. Rocky Lee/ Rouletto til sejr. Hingsten, der ejes af Hanne Kasprzak, Søren Grønborg og Andreas Helgstrand, præsenterede sig uden gangartsmæssige svagheder og leverede med sin ene ejer i sadlen et flydende og fejlfrit ridt, hvor kun lidt vrinsken i galopprogrammet og en lidt skæv tilbagetrædning afholdt det fra at være helt perfekt. Den imponerende hingst blev belønnet med 9,5 for trav, 8,8 for skridt, 9.0 for galop, 8,5 for ridelighed og 9,5 for kapacitet, hvilket resulterede i en totalsum på 9,06, der var nok til at holde konkurrenterne på marginal afstand.

Med 9,04 lagde de to tyske avlshingste Destacado e. Desperados/ Londonderrey, redet af Matthias Alexander Rath, og Zucchero e. Zonik/ Prince Thatch xx, redet af Frederik Wandres, sig på en delt andenplads foran kvalifikationens bedste dansk varmblodshest Zhaplin Langholt e. Zonik/ Stedinger (opdr. Bente Graasbøll og Ole M. Jensen), der opnåede 9,00 og klassens højeste travkarakter på 9,8 point. Det er spændende, om Andreas Helgstrand kan gentage sin bedrift fra 2009, hvor han besatte både første- og andenpladsen i 5-års finalen.

– Jeg vil i hvert fald gøre alt, hvad jeg kan for få begge heste helt til tops i finalen, kommenterede Andreas Helgstrand til Ridehesten.com.

Copyright Ridehesten.com
Andreas Helgstrand og Zhaplin Langholt.
Nyheden fortsætter efter annoncen

To DV-heste sluttede i top 12, der er sikret en finaleplads på lørdag. Selina S. Vittinghus sluttede i dag som nr. 9 med Atterupgaards Delorean e. Bon Bravour/ Sandro Hit (opdr. Atterupgaard) med 8,60 points.  Dommerne belønnede hoppen med 9,0 for kapacitet, og det var tydeligt, at de kunne lide den smukke hoppe med tre særdeles gode gangarter. 

Trøstfinalen finder sted i morgen fredag kl. 8:30, og her vil der blive redet om de første tre pladser, der giver adgang til finalen, som finder sted lørdag kl. 15:00.

Se klassens resultat HER.

Copyright Ridehesten.com
Anne Troensegaard og Delizia.
Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald