Tysk sejr i Stutteri Ask Grand Prix

20-10-2018 21:27

Det blev Jens Baackmann, der vandt Stutteri Ask Grand Prix foran Rolf-Göran Bengtsson efter en helt forrygende omspringning

Copyright Ridehesten.com
Jens Baackmann foran sin nyvundne hestetrailer.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det startede med at se ud som om, at banen ville give rigtig mange fejl. Da første halvdel af rytterne have været til start, var kun ganske få ryttere fejlfri. Som forventeligt havde især den smalle lodret rundt i hjørnet givet mange fejl, men ellers lå fejlene generelt godt fordelt rundt på banen.

Men i takt med at klassen fortsatte med den anden halvdel, begyndte nulrunderne at vælte ind. Det betød også at den ene fejlfrie danske rytter i hovedspringningen – Torben Frandsen med Quirock e. Quidam de Revel/Corrado I – røg ud af omspringningen, da det kun var de bedste 10 ryttere fra hovedspringningen der gik videre til omspringningen.

En af nulrunderne stod danske Søren Møller Rohde for. Undervejs på banen var det tydeligt at publikum sad som på nåle, og da Todt Un Prince Ask e. Baloubet du Rouet/Clair de B’Neville lavede nogle lette berøringer i slutningen af banen lød der gisp rundt om i salen. Men de blev hængende, og det lykkedes Søren at ride hurtigt nok til også at være kvalificeret til omspringningen.


Ekstrem spændende omspringning
I omspringningen var første rytter tyske Torben Köhlbrandt med Miss Bubbles e. Balou du Rouet/Papillon Rouge. Han sørgede for maksimal fart og spændning fra start af. Han lagde hårdt fra start, og det tempo holdt han hele vejen rundt. Det sidste spring var den smalle lodret fra hovedspringningen, men nu skulle den tages den anden vej fra. Det gav et langt stykke, hvor det var muligt for rytterne at ride rigtigt stærkt, men det forøgede også risikoen for en bom. Men det holdt Torben Köhlbrandt sig fra – han var fejlfri med tiden 37,09 sekunder, og han havde sørget for at presset var lagt på de resterende ryttere.

Det pres blev næste rytter – Marcus Westergren med Calmere e. Callahan VDL/Quincy mærket af. Han lagde ellers ud med den gode stil, og lagde ekstra hårdt fra start af ved at ride skråt på det første spring, og kunne dermed ride mere direkte på spring nr. to. Samtidig red han også endnu mere snævert rundt i vendningerne, men da udspringet af dobbeltspringet faldt, var sejren nu ude af Marcus Westergrens hænder.

Som tredje rytter i omspringningen lod danske Søren Møller Rohde sig dog ikke mærke af presset. Det var tydeligt at han gik efter en relativ hurtig, men mest af alt fejlfri tur. Men også for Søren – og til stor ærgrelse for publikum – faldt udspringet af dobbeltspringet også for Søren. Det betød at han sluttede med 4 fejl i tiden 41,27 sekunder, hvilket til slut rakte til en 9. plads.

Copyright Ridehesten.com
Søren Møller Rohde og Todt Un Prince Ask i aftenens Stutteri Ask Grand Prix.

Polske Krzysztof Ludwiczak gjorde et rigtigt godt forsøg på at lægge sig i spidsen af klassen. I vendningen – en volte tilbage mellem spring fire og fem – red han helt eminemt, hvor alt var fuldstændig som det skulle. Der var ikke nogen tvivl om, at den vendning sørgede for en hurtigere tid en Torbens, og især da der også blev redet hurtigt ned til den sidste lodret. Men da den smalle lodret faldt, var sejren nu ude af Krzysztofs hænder, og Torben Köhlbrandt var fortsat i front. Men denne tur rakte foreløbigt til en andeplads!

Tyske Jens Baackmann havde set Marcus Westergrens smarte nummer med at ride skråt på det første spring. Han fulgte op på den gode ide, og samtidig havde han tempoet helt i top. Da han også lykkedes med at ride vendingen med volten tilbage helt perfekt og hele vejen til den sidste lodret holdt det høje tempo, lykkedes det endelig en rytter at slå Torben Köhlmanns tid, og det var med over et sekund! Jens Baackmann red med tiden 36,30 sekunder, og så var det ellers spændende om den kunne holde resten af klassen.

Copyright Ridehesten.com
Jens Baackmann på vej mod sejren!
Nyheden fortsætter efter annoncen

Men der var stadig fem ryttere tilbage i klassen. Den næste var tyske Nisse Lüneberg med Luca Toni e. Lord Z/Landor S, og her var der heller ikke nogen tvivl om at Nisse Lüneberg gerne ville vinde denne klasse. På vej til den sidste smalle lodret fik han sat et ekstremt højt tempo, men det turde han alligevel ikke holde, og det betød at han fik trukket hele to ekstra galopspring ind undervejs. En handling, der uden tvivl muligheden for sejren, men den hurtige og fejlfrie tur rakte alligevel til en foreløbig andenplads.

Så blev det tid til endnu en svensker. Denne gang Viktor Melin, og han gjorde hvad han kunne på Atina. Men Atina er bare ikke lige så hurtig rundt på banen som de foregående heste. Da Viktor samtidig fik givet sig rigeligt plads i vendingen med volten tilbage, så var det ikke nok til en absolut topplacering. Men turen var fejlfri og var med tiden 38,34 sekunder. 

Det unge stortalent Pål Flam var tredjesidste rytter på banen. Han gav sig mere tid rundt på banen, og gik tydeligt efter den lidt mere sikre men fejlfrie runde. Og det lykkedes også til fulde, hvor hans tid sluttede på 40,27 sekunder.

Så var der kun to ryttere tilbage til at ændre på det endelige resultat. Den første af de to var Rolf-Göran Bengtsson med avlshingsten fra Holstenerforbundet Crunch. Parret her vandt den 3* Grand Prix til Equitour tilbage i maj måned. Kunne parret vinde endnu en 3* Grand Prix i Danmark? Det var i hvert fald tydeligt, at Rolf-Göran havde tænkt sig at gøre alt hvad han kunne, for også at tage sejren i denne Grand Prix. Han lagde allerede på langsiden inden første spring an med en rigtig god galop, så publikum gispede. Da Rolf-Göran først red over startlinjen, gav han den alt hvad han kunne. Men Crunch springer simpelthen så godt, at han bruger god tid i luften. Da Rolf-Göran red over mållinjen, kunne det ses at de gode spring kostede dem sejren. Med en tid på 36,75 sekunder, var det lige lidt langsommere end Jens Baackmann. 

Copyright Ridehesten.com
Der er ikke nogen tvivl om at Crunch er en helt fantastisk velspringende hest! Her er Crunch og Rolf-Göran på vej mod en velfortjent andenplads!

Sidste rytter i omspringningen var Christopher Kläsener med Chacco-Blue-datteren Chaccorina med Larenco til morfar. Han forsøgte at lægge hårdt ud helt fra start af, men sejren var med sikkerhed ikke parrets, da Chaccorina simpelthen drejede fra spring to. Det betød at de sluttede med 4 fejl i tiden 54,45 sekunder.

Det betød at det blev tyske Jens Baackmann der stod for sejren i dette års Stutteri Ask Grand Prix foran svenske Rolf-Göran Bengtsson på andepladsen og tyske Nisse Lüneberg på tredjepladsen.


Resultatet af klassen kan ses her.

Læs også

10 danskere afgjorde Grand Prix'en (video)

16-10-2020 15:56, af Britt Carlsen

De danske ryttere var så ubeskedne at de satte sig på samtlige 10 pladser i omspringningen i Stutteri Ask Grand Prix, og det blev Zascha Nygaard Andreasen som sejrede 

Spændende Grand Prix ender med dansk andenplads

07-03-2020 18:10, af Annika Knudsen Lorentsen

Det var spændende at overvære Stutteri Ask Grand Prix 150 cm-klassen, som blev vundet af svenske Jens Fredricson, mens danske Linnea Ericsson-Carey red sig til en flot andenplads (video)

Søren 2'er i Stutteri Ask Grand Prix (video)

19-10-2019 23:02, af Annika Knudsen Lorentsen

Wow en fantastisk omspringning vi var vidner til i Stutteri Ask Grand Prix her til aften, en omspringning som var tydeligt domineret af Tyskland, men danske Søren Møller Rohde red sig til en fantastisk andenplads

Fremragende dressurhoppeføl på auktion – II

17-10-2019 08:20, af Thomas Bach Jensen

Ved DWB World Cup Foal Auction, der afholdes fredag aften ved World Cup-stævnet i Herning, finder man en kollektion af 21 nøje udvalgte DV-føl. Iblandt dem er intet mindre end otte meget lovende dressurhoppeføl

9 i springning til Favorit Ask

10-03-2011 14:14, af Britt Carlsen
DV Herning | Den første præsentationsspringning har været afviklet i den store hal M - Bo Kristoffersen kommenterede klassen og gav topkarakter til Favorit Ask

GALLASHOW: Festlig og fyrig underholdning

13-03-2011 00:42, af Maja Golles
DV i Herning | Copenhagen Drummers slog takten an i årets store gallashow, der netop er blevet afviklet i hal M. Og hvilken åbning! Der var fra start ild, fest og fart over feltet – ord, der meget rammende beskriver gallashowet i det hele taget

Vinderne af DM i hø 2014 er fundet

07-07-2014 08:50, af Nina Marie Villadsen

Det blev to økologer, der løb med sejren ved DM i hø 2014, som blev afgjort på Landsskuet i Herning 

Startskuddet er gået til fire hingstedage

05-01-2012 13:13, af Thomas Bach Jensen
Dansk Varmblod afvikler i dagene den 5. - 8. januar forbesigtigelse af unghingste til Hingstekåringen i Herning om to måneder. I dag lyder startskuddet på Katrinelund

Hestens værns mønstringsmedalje 2015

08-03-2015 16:16, af Anne-Sofie Schou Munk
Avl|

Hestens værns mønstringsmedalje blev vundet af Maik Kohlschmidt fra Helgstrand dressage

 

Olympiske guder på forsiden

27-03-2020 11:00, af Marie Helene Rigård Rohleder

Til hingstekåringens gallashow blev publikum imponeret af et hold dygtige voltigører fra Billund Sportsrideklub, som dansede og lavede akrobatik til dramatisk musik inden den olympiske ild blev tændt i Boxen. Det nye nummer af Ridehesten er ude nu. Denne gang med voltigering på forsiden 

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Thomas Bach Jensen

Thomas Bach Jensen
20 33 86 83
tbj@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Heste dør på stribe af herpesvirus til stævne i Spanien (video)

28-02-2021 14:57, af Marie Helene Rigård Rohleder

De danske springryttere ved stævnet i Valencia, Spanien, gennemlever deres livs værste mareridt. Kirsten Rie Truelsen og hendes familie kæmper for deres ni heste efter, at stævnet er blevet ramt af herpesvirus 1. Stævnearrangørerne har ikke taget truslen alvorligt, og der er først i går, at de gav lov til at adskille de raske heste fra de syge (Opdateret med billeder)

Sophie Schwarck: Virussen slog min hest ihjel (video)

02-03-2021 10:27, af Annika Knudsen Lorentsen

Sophie Schwarck Asmussen mistede i søndags en af sine heste under herpesvirusudbruddet på stævnepladsen i Valencia, og hendes to andre heste er også ramt af virussen, og kæmper for deres liv. Sophie beskriver forløbet som forfærdeligt, uvirkeligt og fuldstændig ude af kontrol, og så fortæller hun, at på trods af, at hendes heste alle er vaccineret mod virussen, så lader det til, at de ingen beskyttelse har haft

Familien Truelsen: Vi beder for vores hestes liv

02-03-2021 15:10, af Marie Helene Rigård Rohleder

Kirsten Rie Truelsen og hendes familie kæmper for at redde deres ni heste, som de tog med til springstævne i Valencia, Spanien. Stævnet er ramt af en ekstrem aggressiv variant af herpesvirus 1 og flere heste er døde 

Rikke Andersen om Valencia-tur: Jeg er så lettet!

03-03-2021 12:04, af Annika Knudsen Lorentsen

Rikke Andersen var blandt de danske ryttere til start i Valencia, men sammen med sit team nåede hun at forlade stævnepladsen med sine heste i god behold. Hun fortæller, at hun er lettet, men samtidig chokeret over, at hun potentielt kunne have stået i samme situation, som hendes mange rytterkollegaer, der lige nu kæmper for, at så mange heste som muligt overlever virusudbruddet

Udendørs stævner er tilladt igen

27-02-2021 09:22, af Marie Helene Rigård Rohleder

Hvis du overholder forsamlingsforbuddet på 25 personer, så er det igen muligt at afholde udendørs stævner og afvikle undervisning udendørs. Læs de nye retningslinjer her 

Dyrlæger går imod ændring af købeloven – den danske hesteverden er rystet

25-02-2021 16:00, af Marie Helene Rigård Rohleder

Købelovens forbrugerafsnit har i utallige sager skabt store økonomiske problemer for de danske avlere, når de har solgt heste til private. Nu giver et nyt EU-direktiv mulighed for at undtage handel med levende dyr fra købelovens forbrugerafsnit. Det bakker SEGES Heste og Landsudvalget for Heste fuldt op omkring, men Den Danske Dyrlægeforening går imod en årelang kamp for at ændre købeloven

Fire heste rejste fra Valencia til Doha

04-03-2021 09:54, af Kristine Ulsø Olsen

I den kommende weekend er der sæsonpræmiere på Longines Global Champions Tour i Doha, hvor verdens bedste ryttere samles. Fire heste kom fra herpesvirusudbruddet på stævnepladsen i Valencia og til stævnet i Doha, hvor én af dem er testet positiv for den farlige virus

Det går fremad i Valencia - også for de danske heste

04-03-2021 17:21, af Kristine Ulsø Olsen

Det begynder så småt at gå fremad for de heste som er fanget i herpesvirusudbruddet på stævnepladsen i Valencia, og det gælder også for familien Truelsen, som nu kun har en hest tilbage der har brug for ekstra pleje

FEI aflyser europæiske stævner i marts på grund af virusudbrud

02-03-2021 07:12, af Annika Knudsen Lorentsen

Det internationale forbund har valgt at aflyse stævner i 10 europæiske lande i marts måned, og kun enkelte stævner, som allerede er i gang, får lov at køre videre, hvis ingen nye ryttere kommer til

Auktion over 12 topheste fra Stutteri Skikkild

01-03-2021 09:21, af Thomas Bach Jensen

I december 2020 mistede rideverdenen en dygtig avler. Med en livslang avlerkarriere, stor passion for ridesporten og heste, der har spredt sig over hele verden, var Peter ”Skikkild” Jensen en institution i hesteverdenen. Nu sælges 12 topheste fra Stutteri Skikkild på netauktion hos Campen Auktioner