Rideforbund: Nu gælder det klubbernes overlevelse

16-04-2020 16:20

Marie Helene Rigård Rohleder

Usikker fremtid, ængstelig nutid og tilbageblik på en fortid før corona. Dansk Ride Forbund forsøger at hjælpe klubberne på bedst mulig vis, mens de efterspørger konkrete udmeldinger fra myndighederne og Danmarks Idrætsforbund om, hvornår vi kan begynde at åbne op igen for både stævner og almindelig klubdrift 

Copyright Ridehesten.com
Morten Schram Rodtwitt, direktør Dansk Ride Forbund.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Corona-epidemien holder stadig pauseknappen inde, når det gælder ridesporten i Danmark. 

Morten Schram Rodtwitt, direktør i Dansk Ride Forbund, er især bekymret for rideklubberne landet over. 

– Det gælder klubbernes overlevelse. De er hårdt ramt økonomisk og har et enormt behov for at kunne åbne op for aktiviteter, stævner og mere undervisning igen. Men Dansk Ride Forbund er underlagt Danmarks Idrætsforbund, og vi følger selvfølgelig deres anbefalinger, siger Morten Schram Rodtwitt. 

Dansk Ride Forbund er medlem af Danmarks Idrætsforbund (DIF) og følger derfor deres retningslinjer angående corona. 

DIF skriver i en pressemeddelelse den 13. april , at de gennem påsken har været i “kontakt med Kulturministeriet og Sundhedsministeriet om, hvordan man kan benytte de udendørs idrætsanlæg på en forsvarlig måde inden for de eksisterende regler i foreningsregi.” 

Men der er intet nyt endnu. 

Stævner eller ej?
Men hvornår kan vi begynde at afholde stævner igen? 

– Vi mangler myndighedernes helt klare definition af, hvor stort et antal mennesker, som forbuddet mod større forsamlinger dækker over, før at vi kan begynde at åbne op for at holde stævner igen, siger Morten Schram Rodtwitt, og henviser til regeringens udmelding den 6. april, hvor forbuddet mod store forsamlinger blev forlænget til og med august.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det har betydet, at eksempelvis Roskilde Dyrskue, Vorbasse Marked og alle sommerens musikfestivaler er blevet aflyst. 

Vi mangler afklaring fra myndighedernes side af før, at vi kan sige noget om, hvornår stævnerne kan afvikles igen, tilføjer Morten Schram Rodtwitt. 

Stævner vil dog tidligst kunne starte op igen efter den 10. maj, da regeringens forbud mod at samles mere end ti personer, både udendørs og indendørs, gælder dertil. 

Hjælp til klubberne 
Dansk Ride Forbund har også nedsat en taskforce bestående af syv medarbejdere, som er i gang med at ringe rundt til alle forbundets klubber, for at yde hjælp og rådgivning i den hårde tid. Her kan klubberne blandt andet få hjælp til at søge regeringens hjælpepakker.

Den 7. april fremlagde Kulturministeriet en pakke på 50 mio kr. som et ekstraordinært tilskud til til lokale idrætsforeninger for at afbøde de økonomiske konsekvenser, som foreningerne oplever på grund af aflyste arrangementer og manglende indtægter. 

Dansk Ride Forbund håber på, at deres klubber kan få tilskud fra netop den hjælpepakke, men de ved det ikke endnu. 

- Vi er løbende dialog med DIF for at få afklaret, om vores klubber kan søge tilskud fra denne pulje, siger Morten Schram Rodtwitt. 

 

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner