Dressurrytter med pille mod corona?

17-04-2020 11:30

Britt Carlsen

Wayne Channon, tidligere engelsk landsholdsdressurrytter har været på den amerikanske tv-kanal CNBC for at fortælle om en vaccine i tabletform, som er udviklet af et britisk bioteknologiselskab, hvor han er formand

Copyright Ridehesten.com
Wayne Channon, en tidligere britisk hold dressurrytter, har meddelt at den medicinalvirksomhed han er formand for, kan være klar med en vaccine mod corona i pilleform inden jul. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Wayne Channon, en tidligere britisk hold dressurrytter, rapporterede mandag, at et bioteknologisk firma, han leder, har udviklet en coronavirus-vaccinepille, der kan distribueres via posten og selvadministreres af patienter.

I et interview på det amerikanske forretningsnet CNBC sagde Wayne, at firmaet Stabilitech, der ligger ca. 64 km syd for London, håber at kunne producere millioner af coronavirus-vaccinekapslerne inden jul.

Han sagde ikke, om kapslen var godkendt til brug mod COVID-19.

Wayne, 61 år er en succesrig iværksætter og mangeårig generalsekretær for International Dressage Riders Club, konkurrerede med sin hollandske-avlede Lorenzo for Storbritannien ved EM i 2005 og VM i 2006 samt VM-finalen i Las Vegas i 2007 - han var bl.a. til start ved World Cup kvalifikationen på Vilhelmsborg i 2004.

Kapslen kan sendes med posten, og man behøver derfor ikke at stå i kø for at blive vaccineret, når vaccinerne begynder at komme på markedet, argumenterede han. 

Kilde: Dressage News

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing