Riesenbeck International GCL-vindere 2023

28-10-2023 10:42

Annika Knudsen Lorentsen

En spændende afgørelse i årets Global Champions League fandt sted i går i den Saudi Arabiske hovedstad Riyadh. Riesenbeck International sikrede sig titlen

Copyright Ridehesten.com
Podiet fra i går. Foto: GCL
Nyheden fortsætter efter annoncen

Under den yderst konkurrencepræget sidste GCL-konkurrence i 2023-sæsonen vandt Riesenbeck International i går titlen, og de snuppede dermed 2023-mesterskabet foran Paris Panthers. De blev kronet som mestre, og sikrede størstedelen af de over €8,5 millioner mesterskabspræmier i Riyadh.

I Riyadh stjal Philipp Weishaupt ombord på Zineday og Eoin McMahon sammen med hesten Mila showet, og påtog sig ansvaret for deres hold ved at levere en imponerende præstation under enormt pres. Guidet af holdejer og manager Ludger Beerbaum førte holdet fra årets allerførste stævne i Doha, og de sikrede sig endeligt topplaceringen på podiet og vandt den eftertragtede titel for andet år i træk.

Sejren i hjertet af Riyadhs Kong Abdullah Finansdistrikt har tilføjet endnu et berømt kapitel til Riesenbeck Internationals historie. Denne sejr cementerer yderligere deres ry som en dominerende kraft i springsportens verden. Hans Højhed Prins Abdullah Bin Fahad Bin Abdullah, præsident for Saudi Arabian Equestrian Federation, og Jan Tops grundlægger og præsident for GCL overrakte priser til de to grooms Lisa Fundis og Heather Field, som også vandt mesterskabet for deres hold.

– Holdet fra Riesenbeck, Ludger som holdleder og alle rytterne omkring ham, de fortjente virkelig at vinde. De førte fra første runde, og de holdt hovederne kolde, selv da Paris Panthers åndede dem i nakken, og det var utroligt, hvordan de holdt alt sammen til sidste øjeblik, hvilket ikke er let, fortalte Jan Tops.

Uliano Vezzani lavede en enestående bane, der inkorporerede en udfordrende tredobbelt kombination og en relateret afstand foran VIP-området, hvilket viste sig at være et af de mest virkningsfulde elementer. Et udsolgt arrangement med tilskuere, der fylder tribunerne og samles i shoppinglandsbyen, og tophold fra hele verden red ind i arenaen for deres sidste mulighed for at sikre sig placeringer i dette års mesterskab.

Nyheden fortsætter efter annoncen

På vej ind i runde to med kun tre mesterskabspoint imellem sig, var det ensartede spilleregler, da både Paris Panthers og Riesenbeck International var på et rent bord efter runde 1. Da de to tophold kæmpede indbyrdes tabte Paris Panthers under presset.

Efter en bom nede til hver af Harrie Smolders, der red Uricas v/d Kattevennen og Ben Maher med Faltic HB, føltes det pludselig lidt lettere for Beerbaum-holdet. Men dette varede ikke længe, da en rygskinne væltede ned for Eoin McMahon og Mila, hvilket betød, at hans holdkammerat skulle ride fejlfrit og hurtigt. Philipp Weishaupt så ud til, at trives under presset og leverede varen med 9-årige Zineday, og da han krydsede målstregen, var han velvidende, at de officielt havde sikret sig 2023 GCL-titlen.

Efter sejren talte en selverklæret 'glad, men træt' Weishaupt om holdenes enorme lettelse over at have sikret sig titlen, han sagde:

– Når presset falder, føler du dig drænet, al vores energi var på runden, og fuld af koncentration for dagen, eller hele året mere eller mindre. Det er endelig forbi, og vi kunne ikke være mere tilfredse med, hvordan det fungerede, og hvordan hele dagen gik i dag.

Læs mere om GCL-afgørelsen på den officielle hjemmeside her. 

Læs om den danske deltagelse i gårsdagens GCL-finale her.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen