Rio klar til heste fra EU

01-11-2015 07:30

Anne-Sofie Schou Munk

Vi har tidligere skrevet, at der var problemer med at få de europæiske heste ind i Brasilien i forbindelse med OL her. Det er der nu fundet en løsning på

Copyright Ridehesten.com
Det olympiske ridesportsstadion i Rio de Janeiro.

Brasilien og Den Europæiske Union har nu indgået en aftale om OL konkurrencerne i ridning, vil blive afholdt som planlagt i Rio de Janeiro til næste sommer. O Globo skrev fredag  at efter "en anspændt måned med intense forhandlinger "over krav til hesteimport, var man nået frem til en løsning.
Vilkårene i forliget vil blive offentliggjort officielt i næste uge, ifølge byens mest fremtrædende avis. De vil blive præsenteret samtidigt med mødet mellem det internationale rideforbund (FEI), og generalforsamlingen i Puerto Rico 10-13 november.
Den brasilianske Ride Forbund gjorde i sidste måned opmærksom på, at manglende initiativ til at ændre landets importrestriktioner, kunne tvinge de tre olympiske discipliner, dressur, military og springning til at blive flyttet fra Deodoro sportskompleks en time uden Rio, til et helt andet land.
Pan American Games blev afholdt på samme Deodoro kompleks i 2007.
O Globo sagde at hesteejerne i Europa var utilfredse med Brasiliens Ministerie for Landbrugs krav til et certifikat, for at tillade midlertidig indførsel af dyr. Truslen blev offentliggjort under en international dressurbegivenhed i Sao Paulo.

Den nye aftale indeholder bestemmelser som lægger op til, at Brasilien accepterer de samme procedurer der anvendes i Europa.
"Alle involverede i processen er tilfredse,"  citerede O Globo den olympiske Delivery Authority, Marcelo Pedroso for at sige. "Sundhed og sikkerhed bevares, og bliver overvåget. Arrangementet bliver ikke aflyst Det er en løsning, der kan leve op til kravene fra alle de involverede. "
Tre sundhedsmæssige modeller vil nu dække for deltagelse af heste i den olympiske rytterbegivenhed. Der bruges en til den sydamerikanske økonomiske blok, kendt som Mercosur, der vil være endnu en til Den Europæiske Union. Derudover vil der være en tredje version, som er mere kompliceret, der er skrevet specielt til legene.
FEI blev citeret for at have givet sin velsignelse til forslaget.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen