Romadinov solgt til England

02-01-2023 10:17

Trine Askjær-Jørgensen

Sara Aagaard Hyrms tophest Skovborgs Romadinov er blevet solgt til England og fortsætter nu sin karriere med unge Lily Laughton i sadlen

Copyright Ridehesten.com
Sara og Romadinov vandt i 2021 DM i dressur for ungryttere. Foto: Ridehesten.com/Mie Thorup Poulsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Igennem flere år har dansk varmblodsvallakken Skovborgs Romadinov e. Blue Hors Romanov/ Mago xx (opdr. Esben Klinkby) gået junior- og ungrytterklasserne med stor succes under Sara Aagaard Hyrm. Nu er den knap 17-årige hest blevet solgt til England, fortæller Sara på hende og søsteren Sandras fælles Instagram-profil:

– Tiden er inde for min elskede Skovborgs Romadinov til at rejse til England og starte et ny kapitel med Lily Laughton. Jeg er så taknemmelig for alle de oplevelser, jeg har haft sammen med min helt særlige dreng. Jeg vil aldrig glemme disse øjeblikke og alle de små ting, der gjorde Romadi til noget helt særligt. Tak Romadi for at vinde fire medaljer ved europamesterskaberne og for at blive danmarksmester to gange. En særlig tak skal også lyde til mit team for at have støttet os på vejen. Jeg kan ikke vente med at heppe på Lily Laughton og allerbedste Romadi. Elsker dig for altid Romadi.

Succesfuld karriere
Den mørkerøde vallak blev først startet til stævner af Rikke Klinkby, fra han var fem år gammel. Hun uddannede vallakken fra LA- til lilletursniveau og startede ham i hans første Prix St. Georges i 2015, da han var ni år gammel.

Rikke startede stævner på den hjemmeavlede hest indtil sommeren 2017, hvor parret blandt andet blev nr. 8 i Intermediaire I kür.

Copyright Ridehesten.com
B-stævne i dressur på Frederiksværk Rideklub. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Ny rytter og nu læremester
I efteråret 2017 skiftede Romadinov rytter, for nu skulle han agere læremester for den danske ponylandsholdsrytter Sara Aagaard Hyrm, som blandt andet havde redet EM i ponydressur med Der Harlekin B.

Den nye duo havde sin nationale stævnedebut i januar 2018 på MB-niveau, og deres internationale stævnedebut var til CDI Nieuw en St. Joosland i april 2018.

Parret repræsenterede Danmark ved EM i dressur for juniorer i 2018, hvor de vandt holdbronze og endte på en individuel 21. plads. Samme år vandt de danmarksmesterskabet for juniorer.

Ved EM for juniorer i 2019 vandt de igen holdbronze og blev placeret som nr. 17 i den individuelle konkurrence. Ved DM for juniorer blev det til bronze.

Nyheden fortsætter efter annoncen

I 2020 rykkede ekvipagen op på ungrytterniveau, og ved EM for ungryttere samme år blev det til holdbronze og en fjerdeplads i kür. Ved EM for ungryttere i Oliva Nova i 2021 blev det igen til holdbronze og en syvendeplads i kür, mens de vandt DM for ungryttere.

I 2022 fokuserede Sara Aagaard Hyrm, der blev udvalgt til CHIO Aachen CAMPUS’ talentprogram "Programme of Excellence", mere på sin unge hest Atterupgaards Cooper, hvorfor Romadinov kun gik et internationalt stævne i Aalborg i maj, hvor det blev til en ottendeplads i Prix St. Georges. Ved DM for ungryttere i 2022 blev parret placeret som nr. 5.

Flytning til England
Familien Hyrm svarede på en annonce på EuroDressage, som den britiske juniorrytter Lily Laughton havde lagt op i sin søgen efter en ny hest til sine år som ungrytter.

19-årige Laughton havde sin internationale stævnedebut på ponyen Ode to Shanon e. Washington Postman i 2018 og startede på Steendieks Cadillac e. FS Chambertin/ Nurejew i 2019. Hun skiftede til CDI-juniorniveau i 2021 i sadlen på Danubio e. Decurio/ Avantgarde.

I 2022 har hun fokuseret på nationale stævner med Lieveling HN og Horatio VCG e. Blue Hors Don Schufro/ Jazz. Familien ledte efter en erfaren lærehest til ungrytterniveauet og fandt Romadinov.

/EuroDressage

Se Saras eget opslag om salget her:

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen