Ryttere vælger vesterhavsvind og mental ro i ferien

09-06-2019 07:32, af Mathilde Louise Stenild Brejner

Når danske ryttere skal på ferie med hesten, vælger de konsekvent de naturskønne områder nær kysterne eller de dybe skove, hvor trafik og hverdagens trummerum føles fjern

Copyright Ridehesten.com

Spørger man formand for foreningen FerieRytter Merethe Kepp om, hvilke steder der flittigst besøges af danske ryttere, når de skal på ferie med deres hest, er billedet ganske klart. De steder, hvor naturen råder, så hverdagen virker langt væk, er klart øverst på listen, når vi drager afsted på ferie med vores hest.

Konkret nævner Merethe Kepp steder som den Jyske Vestkyst, områderne omkring Ringkøbing Fjord, Falster, Møn og sidst, men ikke mindst, Riderute Sydfyn, hvor man kan ride i store dybe skove langt fra asfalterede og trafikerede veje.

– De danske ryttere vil opleve den skønneste natur, når de tager på ferie med deres hest. Det er sansningen, der er i fokus, man vil ned i kroppen, have pulsen ned og trække vejret helt ned i sadlen, når man tager på ferie med hesten, siger Merethe Kepp. 

Det handler om, at rytterne ønsker fred og ro og en stund med deres hest, hvor der bare er fokus på båndet mellem hest og rytter og gode naturoplevelser. På den måde kan man slippe det hele, når man rider på en skovsti, hvor det eneste, man kan se, er træer, så hverdagen med by, biler og arbejdsopgaver virker langt væk. 

Hest og rytter i ukendt terræn sammen
Merethe Kepp fortæller, at mange holder af at tage deres egen hest med på ferie, fordi det giver grounding, og så er det spændende og udfordrende for både hest og rytter, når man er sammen i ukendt terræn. 

– Det handler om en følelse af, at vi klarede den sammen, mig og min hest. Jeg oplever ofte, at ryttere, der har deres egne heste med på vores feriedestinationer, er meget bekymrede og nervøse og stiller mange spørgsmål fra alt om folde til, hvordan man finder vej ude på ruterne. Når de får den hjælp, de har brug for, og overvinder deres bekymringer, tager de hjem med en succesfølelse, siger Merethe Kepp. 

Ferierytter drives på frivillig basis, men Merethe Kepp fortæller, at hun føler, at det er alle arbejdstimerne værd, når hun kan hjælpe ryttere og deres heste til at få nogle uforglemmelige oplevelser på nogle af de smukkeste natursteder i Danmark. 

Hvordan forbereder man sig på at tage hesten med på ferie?
– Det handler om at øve sig i god tid, før man skal afsted på ferie med hesten. På den måde ved man, at man kan læsse hesten i trailer, køre vogntoget, ride i ukendt terræn og sidst, men ikke mindst, læsse hesten ude i naturen, så man også kan komme hjem igen på en god måde, siger Merethe Kepp. 

Derfor anbefaler hun, at man øver sig i at læsse hesten i trailer, tager den med på nogle småture i traileren samt prøver at ride i nye områder, før man tager afsted på ferie med hesten.

Derudover fortæller Merethe Kepp, at det er vigtigt, at man miljøtræner sin hest, så den kan passere forbi plæneklippere, blå balloner og høns uden at være ved at gå ud af sit gode skind af skræk.

Sidst, men ikke mindst, fremhæver Merethe Kepp, at det er meget væsentligt, at man har styr på sikkerheden, hvis man rider ud i ukendt terræn. Og særligt, hvis man rider alene. 

– Brug altid en sikkerhedsgodkendt ridehjelm, gode støvler med hæl, handsker og meget gerne en sikkerhedsvest, så der er styr på sikkerheden, siger Merethe Kepp. 

Hun anbefaler, at man downloader 112 App, så man via GPS-koordinator altid kan få hjælp, hvis man er så uheldig at falde af hesten og komme til skade på et ellers øde sted. Derudover mener Merethe Kepp, at det er en god idé, hvis man downloader Horse Rider SOS, som er en app, der sender en sms, du skal besvare, hvis du falder af. Hvis du ikke gør det, sender den et alarmopkald med GPS-koordinator til din udvalgte kontakt. På den måde kan du få hjælp, selv hvis du falder af hesten og mister bevidstheden. Sidst, men ikke mindst, anbefaler Merethe Kepp, at man downloader en app, man kan bruge til tracking. Eksempelvis Endomondo. 

Hvor kan jeg komme på ferie med min hest?
Hvis du har fået blod på tanden, kan du se, hvor du kan komme på ferie med din hest på Ferierytters hjemmeside. I øjeblikket er der tilbud i alle landets fem regioner, hvor 77 forskellige aktører tilbyder forskellige ferieoplevelser for dig og din hest.

–Vores nyeste skud på stammen er, at man kan komme på sommerhøjskole med sin hest, siger Merethe Kepp, der er utrolig glad for de lokale tiltag, der udover at give en håndfuld ryttere nogle uforglemmelige oplevelser også er med til at skabe arbejdspladser i nogle landdistrikter, hvor der ellers kan være langt imellem arbejdspladser. 

Merethe Kepp forventer, at man i løbet af i år vil være oppe på over 100 forskellige aktører, der tilbyder hesteoplevelser til feriefolket. 

Læs mere på FerieRytters hjemmeside

Copyright Ridehesten.com
Danske ryttere vil ud, hvor naturen er uberørt og vild, når de holder ferie med hesten. Det fortæller formand for foreningen FerieRytter, Merethe Kepp. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

Om Ferierytter
FerieRytter består af fire personer fra Danmark. Formålet med foreningen er at udvikle og fremme hesteturisme i Danmark på lokalt og nationalt niveau samt at arbejde for at synliggøre hesteturisme som en kilde til landdistriktsudvikling.

Foreningens formål søges opfyldt via et bredt samarbejde.

Fra 2016 har foreningen taget initiativ til at samle alle danske udbydere af ferie- og fritidsrelaterede hesteoplevelser på ét sted. Ambitionen er at medvirke til, at hesteturismen i Danmark kan vokse og blomstre.

Kilde: FerieRytter 

Læs også

100 heste danner mønster ved Vesterhavet

06-06-2017 19:43, af Camilla Tiefensee Schrøder

Holstebro Festuge har særligt fokus på heste i årets program, som byder på helt ekstraordinære oplevelser med bl.a. den franske teatergruppe Théâtre du Centaure

DM i distance afgøres lørdag

02-09-2011 11:24, af Signe Wiese
Lørdag den 3. september afgøres årets Danmarksmesterskab i distanceridning ved det internationale CEI2*-stævne ved Vesterhavet

Kristina Johansen ny distancemester

02-09-2008 07:01, af Maja Golles
I weekendens DM i distanceridning, som blev afholdt ved Vesterhavet, var det Kristina Johansen, der blandt de danske ryttere satte det bedste tempo. På Gama Vrå er hun derfor ny danmarksmester.

Pas på din hest i sommervarmen

25-06-2019 10:21, af Annika Knudsen Lorentsen

Den varme sommer er for alvor over os, så det er vigtigt at være opmærksom på hestens behov når temperaturen stiger. Få nogle gode råd til hvad du skal holde øje med i sommervarmen her

Ny berider ved JU Århus

04-07-2012 10:29, af Signe Wiese
Jordbrugets UddannelsesCenter Århus har fået en ny stærk profil med på holdet, Gunnild Møller Jakobsen starter som berider og underviser ved grundforløbet efter sommer.

Nye ridestier i Mols Bjerge

23-01-2018 07:18, af Camilla Tiefensee Schrøder

Det populære naturområde byder på forbedrede rideforhold til sommer

Pas på din hest i sommervarmen

11-06-2016 14:02, af Tonya Bille Nielsen

I disse dage har vi i Danmark nydt godt af masser af solskin og varme. Temperaturen har sneget sig op omkring de 28 grader, men ved u hvordan du kan gøre det mest behageligt for din hest i denne varme?

Johan Iversen er i fuld vigør trods de 70 år

17-02-2008 08:19, af Maja Golles
Johan Iversen, som for nylig fyldte 70 år, er ikke en herre, der slås ud af alderen. Han er fuld af gå-på-mod og sigter efter endnu en DM-titel i military til sommer.

De nye datoer for OL er klar

30-03-2020 14:26, af Kristine Ulsø Olsen

De japanske OL-arrangører bekræfter nu at sommer-OL i Tokyo kommer til at begynde 23. juli 2021 og derved er de nye start- og slutdatoer næste år nærmest identiske med dem, der skulle have været i år

Sådan klarer hesten sommervarmen

20-06-2015 07:59, af Nina Marie Villadsen

Det kan være hårdt at være hest, når temperaturen stiger og solen står højt på himlen, især hvis den også skal præstere – derfor må man som rytter hjælpe hesten godt og sikkert gennem varmen

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Thomas Bach Jensen

Webredaktør og nyhedsvagt

Thomas Bach Jensen
20 33 86 83
tbj@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Lyager: Jeg har fået mere blod på tanden

02-06-2020 14:28, af Kristine Ulsø Olsen

Som bare 17-årig blev Anne-Mette Lyager selvstændig med egen salgsstald. Det var et stort projekt at være så ung og samtidig være gårdejer, men her 3,5 år efter går det mere end godt for den unge dressurrytter

Daniel Bachmann Andersen - Ponyfar & Danmarksmester

30-05-2020 14:00, af Thomas Pelle Veng

Thomas Pelle Veng, kendt fra sine blogindlæg som Ponyfar, møder flere af ridesportens profiler til en snak om deres "ponyfar" og enkelte af dem, er selv ponyforældre i dag. I denne nyhed møder Ponyfar Daniel Bachmann Andersen

Tredje gang er lykkens gang for moderløse Corleo

29-05-2020 12:45, af Marie Helene Rigård Rohleder

Et moderløst føl, en minitature til tante, tre ammehopper og masser af lange vågne timer. Dyrlæge Heidi Nielsen og føllets ejer Trine Larsen har sammen med dygtige hjælpere kæmpet med at finde en ammehoppe til moderløse Corleo

 

Hosdam havde stalden fuld fra første dag

03-06-2020 09:56, af Thomas Bach Jensen

Beriderparret Anne-Marie Hosbond Berthelsen og Kenneth Damgaard har kunnet melde om fyldt stald fra første åbningsdag i marts i deres nyetablerede virksomhed sydvest for Randers, hvor de har realiseret deres drøm om at få foden under eget bord

DRF: Fra 9. juni igangsættes stævner og aktiviteter

05-06-2020 16:32, af Annika Knudsen Lorentsen

Dansk Ride Forbund har netop meddelt, at det fra 9. juni igen er muligt at afholde stævner, da regeringen har givet en ny melding i forhold til forsamlingsforbuddet og reglerne for sportsarrangementer, ligesom Rigspolitiet har ændret deres måde at fortolke forsamlingsforbuddet på

Haps - af med kørekortet!

30-05-2020 11:09, af Britt Carlsen

Hvis man ikke lige er opmærksom, når man køre bil, så kan det blitze. Så hjælper det ikke at have dommertække - hos dressurdommerne, for det er en anden dommer, der siger: af med kørekortet!

Normale heste til almindelige mennesker

04-06-2020 06:56, af Thomas Bach Jensen

Majbrit Lindblad Lissau, 60, driver Stutteri Lissau, og hun fik købt så godt ind af stamhopper, at hun har oplevet en start på første klasse med masser af flotte resultater, men hun holder fast i sit avlsmål om at avle normale heste til almindelige mennesker 

Vi har tid til at nørde

30-05-2020 07:34, af Britt Carlsen

Med OL i Tokyo udsat til næste sommer, og arrangementer og stævner lukket ned som følge af corona pandemien, er meget ændret for rytterne i bruttotruppen, men der arbejdes fortsat målrettet mod OL, fortæller holdleder for dressurrytterne Helle Krasnik Trolle, og nu er der mulighed for truppen kan udvides

Severo Jurado Lopez underviser på Kirstineholm

01-06-2020 15:39, af Annika Knudsen Lorentsen

På Kirstineholm ved Aarhus vil Severo Jurado Lopez komme og undervise for første gang den 10. juni og fremover vil der regelmæssigt arrangeres undervisning hos den spanske toprytter i de flotte omgivelser på Kirstineholm

Avler har mistet tre heste til græssyge

26-05-2020 09:32, af Britt Carlsen

En nordjysk avler og og opdrætter har mistet tre ungheste til græssyge - først troede familien, det var kolik, men undersøgelser har vist noget andet