Ryttere vælger vesterhavsvind og mental ro i ferien

09-06-2019 07:32, af Mathilde Louise Stenild Brejner

Når danske ryttere skal på ferie med hesten, vælger de konsekvent de naturskønne områder nær kysterne eller de dybe skove, hvor trafik og hverdagens trummerum føles fjern

Copyright Ridehesten.com

Spørger man formand for foreningen FerieRytter Merethe Kepp om, hvilke steder der flittigst besøges af danske ryttere, når de skal på ferie med deres hest, er billedet ganske klart. De steder, hvor naturen råder, så hverdagen virker langt væk, er klart øverst på listen, når vi drager afsted på ferie med vores hest.

Konkret nævner Merethe Kepp steder som den Jyske Vestkyst, områderne omkring Ringkøbing Fjord, Falster, Møn og sidst, men ikke mindst, Riderute Sydfyn, hvor man kan ride i store dybe skove langt fra asfalterede og trafikerede veje.

– De danske ryttere vil opleve den skønneste natur, når de tager på ferie med deres hest. Det er sansningen, der er i fokus, man vil ned i kroppen, have pulsen ned og trække vejret helt ned i sadlen, når man tager på ferie med hesten, siger Merethe Kepp. 

Det handler om, at rytterne ønsker fred og ro og en stund med deres hest, hvor der bare er fokus på båndet mellem hest og rytter og gode naturoplevelser. På den måde kan man slippe det hele, når man rider på en skovsti, hvor det eneste, man kan se, er træer, så hverdagen med by, biler og arbejdsopgaver virker langt væk. 

Hest og rytter i ukendt terræn sammen
Merethe Kepp fortæller, at mange holder af at tage deres egen hest med på ferie, fordi det giver grounding, og så er det spændende og udfordrende for både hest og rytter, når man er sammen i ukendt terræn. 

– Det handler om en følelse af, at vi klarede den sammen, mig og min hest. Jeg oplever ofte, at ryttere, der har deres egne heste med på vores feriedestinationer, er meget bekymrede og nervøse og stiller mange spørgsmål fra alt om folde til, hvordan man finder vej ude på ruterne. Når de får den hjælp, de har brug for, og overvinder deres bekymringer, tager de hjem med en succesfølelse, siger Merethe Kepp. 

Ferierytter drives på frivillig basis, men Merethe Kepp fortæller, at hun føler, at det er alle arbejdstimerne værd, når hun kan hjælpe ryttere og deres heste til at få nogle uforglemmelige oplevelser på nogle af de smukkeste natursteder i Danmark. 

Hvordan forbereder man sig på at tage hesten med på ferie?
– Det handler om at øve sig i god tid, før man skal afsted på ferie med hesten. På den måde ved man, at man kan læsse hesten i trailer, køre vogntoget, ride i ukendt terræn og sidst, men ikke mindst, læsse hesten ude i naturen, så man også kan komme hjem igen på en god måde, siger Merethe Kepp. 

Derfor anbefaler hun, at man øver sig i at læsse hesten i trailer, tager den med på nogle småture i traileren samt prøver at ride i nye områder, før man tager afsted på ferie med hesten.

Derudover fortæller Merethe Kepp, at det er vigtigt, at man miljøtræner sin hest, så den kan passere forbi plæneklippere, blå balloner og høns uden at være ved at gå ud af sit gode skind af skræk.

Sidst, men ikke mindst, fremhæver Merethe Kepp, at det er meget væsentligt, at man har styr på sikkerheden, hvis man rider ud i ukendt terræn. Og særligt, hvis man rider alene. 

– Brug altid en sikkerhedsgodkendt ridehjelm, gode støvler med hæl, handsker og meget gerne en sikkerhedsvest, så der er styr på sikkerheden, siger Merethe Kepp. 

Hun anbefaler, at man downloader 112 App, så man via GPS-koordinator altid kan få hjælp, hvis man er så uheldig at falde af hesten og komme til skade på et ellers øde sted. Derudover mener Merethe Kepp, at det er en god idé, hvis man downloader Horse Rider SOS, som er en app, der sender en sms, du skal besvare, hvis du falder af. Hvis du ikke gør det, sender den et alarmopkald med GPS-koordinator til din udvalgte kontakt. På den måde kan du få hjælp, selv hvis du falder af hesten og mister bevidstheden. Sidst, men ikke mindst, anbefaler Merethe Kepp, at man downloader en app, man kan bruge til tracking. Eksempelvis Endomondo. 

Hvor kan jeg komme på ferie med min hest?
Hvis du har fået blod på tanden, kan du se, hvor du kan komme på ferie med din hest på Ferierytters hjemmeside. I øjeblikket er der tilbud i alle landets fem regioner, hvor 77 forskellige aktører tilbyder forskellige ferieoplevelser for dig og din hest.

–Vores nyeste skud på stammen er, at man kan komme på sommerhøjskole med sin hest, siger Merethe Kepp, der er utrolig glad for de lokale tiltag, der udover at give en håndfuld ryttere nogle uforglemmelige oplevelser også er med til at skabe arbejdspladser i nogle landdistrikter, hvor der ellers kan være langt imellem arbejdspladser. 

Merethe Kepp forventer, at man i løbet af i år vil være oppe på over 100 forskellige aktører, der tilbyder hesteoplevelser til feriefolket. 

Læs mere på FerieRytters hjemmeside

Copyright Ridehesten.com
Danske ryttere vil ud, hvor naturen er uberørt og vild, når de holder ferie med hesten. Det fortæller formand for foreningen FerieRytter, Merethe Kepp. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

Om Ferierytter
FerieRytter består af fire personer fra Danmark. Formålet med foreningen er at udvikle og fremme hesteturisme i Danmark på lokalt og nationalt niveau samt at arbejde for at synliggøre hesteturisme som en kilde til landdistriktsudvikling.

Foreningens formål søges opfyldt via et bredt samarbejde.

Fra 2016 har foreningen taget initiativ til at samle alle danske udbydere af ferie- og fritidsrelaterede hesteoplevelser på ét sted. Ambitionen er at medvirke til, at hesteturismen i Danmark kan vokse og blomstre.

Kilde: FerieRytter 

Læs også

100 heste danner mønster ved Vesterhavet

06-06-2017 19:43, af Camilla Tiefensee Schrøder

Holstebro Festuge har særligt fokus på heste i årets program, som byder på helt ekstraordinære oplevelser med bl.a. den franske teatergruppe Théâtre du Centaure

DM i distance afgøres lørdag

02-09-2011 11:24, af Signe Wiese
Lørdag den 3. september afgøres årets Danmarksmesterskab i distanceridning ved det internationale CEI2*-stævne ved Vesterhavet

Kristina Johansen ny distancemester

02-09-2008 07:01, af Maja Golles
I weekendens DM i distanceridning, som blev afholdt ved Vesterhavet, var det Kristina Johansen, der blandt de danske ryttere satte det bedste tempo. På Gama Vrå er hun derfor ny danmarksmester.

Hestens Værn bekymret for vinteren efter tørken

17-09-2018 13:14, af Camilla Tiefensee Schrøder

Den tørre sommer har resulteret i, at Hestens Værn har haft 25 % flere sager end normalt. Bekymringen er nu, at stigende priser på grovfoder kan få tendensen til at fortsætte i vinterhalvåret

Dækkener kostede hestene

25-06-2015 14:19, af Nina Marie Villadsen

Tre britiske heste stod sidste sommer med tykke dækkener i over 30 graders varme – det har nu kostet hestenes ejer rettet til at holde hest i en periode på tre år

Headshaking – hvad nu?

08-08-2014 10:45, af Nina Marie Villadsen

En lidelse, hvor hesten slår med hovedet på en måde, der får både ryttere, dyrlæger og manuelle behandlere til at ryste på hovedet – Ridehesten har forsøgt at slå hovedet på headshaker-sømmet

C-Stævne i Arden

02-06-2008 21:46, af Ida Digernes
I denne weekend blev der afholdt distriktsstævne i både spring og dressur på Arden Sportsrideklub. Der var sommer, sol og masser af is i Arden denne weekend.

Don Schufro til OL

01-04-2012 10:39, af Nina Marie Villadsen
OL|
Blue Hors har netop offentliggjort, at superhingsten Blue Hors Don Schufro er blevet udtaget til OL i London til sommer

Juli-Junior på vej

27-06-2008 13:39, af Maja Golles
Julinummeret af Ridehesten Junior udkommer på tirsdag - og det er et hyggeligt sommer-nummer, der er på vej ud til vores mange unge abonnenter.

Blog: Travl sommer

07-07-2018 09:34, af Amira Aasted

Amira har haft endnu en travl måned, hvor der både har været fødselsdag og stævnestart på programmet. Lige nu står den dog på masser af træning op til DM på Hovgaard

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Annika Knudsen Lorentsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Annika Knudsen Lorentsen
25 28 60 63
akl@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Iben Salling Syrik formodes dræbt

17-01-2020 18:29, af Thomas Bach Jensen

Springrytteren Iben Salling Syrik, der i december måned blev fundet død i et sommerhusområde i Midtjylland, formodes af sin familie at måtte lade livet ufrivilligt

Ny forskning: Heste reagerer på dine følelser

14-01-2020 08:43, af Merete Haahr

Heste suger vores følelser til sig, og de reagerer meget stærkt og hurtigt på dem. En gruppe fritgående hopper, der ikke tidligere har haft megen kontakt med mennesker, udviste henholdsvis stress eller  afslapning, som reaktion på ”vrede” og ”glade” ansigtsudtryk og lyde

Swarovski får stor erstatning efter Donna Asanas død

12-01-2020 12:51, af Camilla Tiefensee Schrøder

Næsten ti år efter, at DV-hesten Donna Asana e. Don Schufro døde efter et dyrlægebesøg, har hestens østrigske ejer Evely Haim-Swarovski nu vundet retssagen mod dyrlægen og får udbetalt en erstatning på 250.000 euro

Anne-Marie og Kenneth går egne veje

11-01-2020 11:01, af Thomas Bach Jensen

De to Helgstrand-beridere Anne-Marie Hosbond Berthelsen og Kenneth Damgaard åbner egen forretning dagen efter Dansk Varmblods hingstekåring

Flotte Grand Prix-debuter i Esbjerg (video)

17-01-2020 21:37, af Annika Knudsen Lorentsen

Det blev debutant-heste der tog sig af de bedste placeringer i Grand Prix-klassen ved landsstævnet i Esbjerg i dag, sejren gik til Blue Hors St. Schufro redet af Nanna Skodborg Merrald, mens den bare 8-årige hingst Ferrari placerede sig som nr. 2 med Andreas Helgstrand i sadlen

Henrik Palm Toft ny rytter på Bregnerødgård

13-01-2020 17:53, af Thomas Bach Jensen

De unge heste på Bregnerødgård kommer i kyndige hænder, når Henrik Palm Toft fra 1. februar bliver en del at teamet på stutteriet i Birkerød

Se de 30 nationer der kommer til OL i dressur

15-01-2020 09:05, af Annika Knudsen Lorentsen

Efter kvalifikationsperiodens udløb er det nu sikkert hvilke nationer der kommer til OL i dressur, se hvilke 15 nationer der skal kæmpe i holdkonkurrencen, samt hvilke 15 nationer der har kvalificeret sig med en individuel plads her

To heste i voldsomt færdselsuheld

16-01-2020 10:01, af Kristine Ulsø Olsen

Onsdag aften blev en 31-årig mand dræbt i et voldsomt færdselsuheld på Vestsjælland, da manden kørte frontalt sammen med firhjulstrækker med hestetrailer bagpå

Stor satsning i Boxen – 5-stjernet dressur

13-01-2020 13:55, af Thomas Bach Jensen

Dansk Varmblod inviterer til internationalt stævne, hingstekåring, gallashows med meget mere i MCH Herning, og det bliver med deltagelse af flere af verdens bedste dressurryttere. Stævnet er udset som et led i den danske udtagelse til OL i Tokyo, og samtlige ryttere i bruttotruppen vil derfor være til start

Rolf-Göran Bengtsson: Hesten skal være på din side

14-01-2020 10:06, af Annika Knudsen Lorentsen

På søndag afholdes der clinic med den svenske toprytter Rolf-Göran Bengtsson på Vilhelmsborg. Læs med her, hvor Rolf giver et indblik i nogle af de ting han vægter højt i sporten, og hvad han blandt andet gerne vil videregive til jer på søndag