Ryttere vælger vesterhavsvind og mental ro i ferien

09-06-2019 07:32, af Mathilde Louise Stenild Brejner

Når danske ryttere skal på ferie med hesten, vælger de konsekvent de naturskønne områder nær kysterne eller de dybe skove, hvor trafik og hverdagens trummerum føles fjern

Copyright Ridehesten.com

Spørger man formand for foreningen FerieRytter Merethe Kepp om, hvilke steder der flittigst besøges af danske ryttere, når de skal på ferie med deres hest, er billedet ganske klart. De steder, hvor naturen råder, så hverdagen virker langt væk, er klart øverst på listen, når vi drager afsted på ferie med vores hest.

Konkret nævner Merethe Kepp steder som den Jyske Vestkyst, områderne omkring Ringkøbing Fjord, Falster, Møn og sidst, men ikke mindst, Riderute Sydfyn, hvor man kan ride i store dybe skove langt fra asfalterede og trafikerede veje.

– De danske ryttere vil opleve den skønneste natur, når de tager på ferie med deres hest. Det er sansningen, der er i fokus, man vil ned i kroppen, have pulsen ned og trække vejret helt ned i sadlen, når man tager på ferie med hesten, siger Merethe Kepp. 

Det handler om, at rytterne ønsker fred og ro og en stund med deres hest, hvor der bare er fokus på båndet mellem hest og rytter og gode naturoplevelser. På den måde kan man slippe det hele, når man rider på en skovsti, hvor det eneste, man kan se, er træer, så hverdagen med by, biler og arbejdsopgaver virker langt væk. 

Hest og rytter i ukendt terræn sammen
Merethe Kepp fortæller, at mange holder af at tage deres egen hest med på ferie, fordi det giver grounding, og så er det spændende og udfordrende for både hest og rytter, når man er sammen i ukendt terræn. 

– Det handler om en følelse af, at vi klarede den sammen, mig og min hest. Jeg oplever ofte, at ryttere, der har deres egne heste med på vores feriedestinationer, er meget bekymrede og nervøse og stiller mange spørgsmål fra alt om folde til, hvordan man finder vej ude på ruterne. Når de får den hjælp, de har brug for, og overvinder deres bekymringer, tager de hjem med en succesfølelse, siger Merethe Kepp. 

Ferierytter drives på frivillig basis, men Merethe Kepp fortæller, at hun føler, at det er alle arbejdstimerne værd, når hun kan hjælpe ryttere og deres heste til at få nogle uforglemmelige oplevelser på nogle af de smukkeste natursteder i Danmark. 

Hvordan forbereder man sig på at tage hesten med på ferie?
– Det handler om at øve sig i god tid, før man skal afsted på ferie med hesten. På den måde ved man, at man kan læsse hesten i trailer, køre vogntoget, ride i ukendt terræn og sidst, men ikke mindst, læsse hesten ude i naturen, så man også kan komme hjem igen på en god måde, siger Merethe Kepp. 

Derfor anbefaler hun, at man øver sig i at læsse hesten i trailer, tager den med på nogle småture i traileren samt prøver at ride i nye områder, før man tager afsted på ferie med hesten.

Derudover fortæller Merethe Kepp, at det er vigtigt, at man miljøtræner sin hest, så den kan passere forbi plæneklippere, blå balloner og høns uden at være ved at gå ud af sit gode skind af skræk.

Sidst, men ikke mindst, fremhæver Merethe Kepp, at det er meget væsentligt, at man har styr på sikkerheden, hvis man rider ud i ukendt terræn. Og særligt, hvis man rider alene. 

– Brug altid en sikkerhedsgodkendt ridehjelm, gode støvler med hæl, handsker og meget gerne en sikkerhedsvest, så der er styr på sikkerheden, siger Merethe Kepp. 

Hun anbefaler, at man downloader 112 App, så man via GPS-koordinator altid kan få hjælp, hvis man er så uheldig at falde af hesten og komme til skade på et ellers øde sted. Derudover mener Merethe Kepp, at det er en god idé, hvis man downloader Horse Rider SOS, som er en app, der sender en sms, du skal besvare, hvis du falder af. Hvis du ikke gør det, sender den et alarmopkald med GPS-koordinator til din udvalgte kontakt. På den måde kan du få hjælp, selv hvis du falder af hesten og mister bevidstheden. Sidst, men ikke mindst, anbefaler Merethe Kepp, at man downloader en app, man kan bruge til tracking. Eksempelvis Endomondo. 

Hvor kan jeg komme på ferie med min hest?
Hvis du har fået blod på tanden, kan du se, hvor du kan komme på ferie med din hest på Ferierytters hjemmeside. I øjeblikket er der tilbud i alle landets fem regioner, hvor 77 forskellige aktører tilbyder forskellige ferieoplevelser for dig og din hest.

–Vores nyeste skud på stammen er, at man kan komme på sommerhøjskole med sin hest, siger Merethe Kepp, der er utrolig glad for de lokale tiltag, der udover at give en håndfuld ryttere nogle uforglemmelige oplevelser også er med til at skabe arbejdspladser i nogle landdistrikter, hvor der ellers kan være langt imellem arbejdspladser. 

Merethe Kepp forventer, at man i løbet af i år vil være oppe på over 100 forskellige aktører, der tilbyder hesteoplevelser til feriefolket. 

Læs mere på FerieRytters hjemmeside

Copyright Ridehesten.com
Danske ryttere vil ud, hvor naturen er uberørt og vild, når de holder ferie med hesten. Det fortæller formand for foreningen FerieRytter, Merethe Kepp. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

Om Ferierytter
FerieRytter består af fire personer fra Danmark. Formålet med foreningen er at udvikle og fremme hesteturisme i Danmark på lokalt og nationalt niveau samt at arbejde for at synliggøre hesteturisme som en kilde til landdistriktsudvikling.

Foreningens formål søges opfyldt via et bredt samarbejde.

Fra 2016 har foreningen taget initiativ til at samle alle danske udbydere af ferie- og fritidsrelaterede hesteoplevelser på ét sted. Ambitionen er at medvirke til, at hesteturismen i Danmark kan vokse og blomstre.

Kilde: FerieRytter 

Læs også

100 heste danner mønster ved Vesterhavet

06-06-2017 19:43, af Camilla Tiefensee Schrøder

Holstebro Festuge har særligt fokus på heste i årets program, som byder på helt ekstraordinære oplevelser med bl.a. den franske teatergruppe Théâtre du Centaure

DM i distance afgøres lørdag

02-09-2011 11:24, af Signe Wiese
Lørdag den 3. september afgøres årets Danmarksmesterskab i distanceridning ved det internationale CEI2*-stævne ved Vesterhavet

Kristina Johansen ny distancemester

02-09-2008 07:01, af Maja Golles
I weekendens DM i distanceridning, som blev afholdt ved Vesterhavet, var det Kristina Johansen, der blandt de danske ryttere satte det bedste tempo. På Gama Vrå er hun derfor ny danmarksmester.

C-stævne i middelfart Sportsrideklub

27-04-2008 18:26, af Stine Gertsen
I denne første rigtige sommer-agtige weekend afholdte Middelfart Sports Rideklub deres første C-stævne. Dette var i springning og for både pony og hest. En af Ridehesten fotografer var til stede hele søndagen. Klik dig ind her og se søndagens/hesteklassernes vindere.

Avlshingsten De Noir tilbage i Europa

02-06-2016 10:40, af Tonya Bille Nielsen

Sidste sommer blev avlhingsten De Noir solgt til ungrytteren Laura Asher som har stor succes med hingsten på dressurbanerne

Dyrskuesæsonen er over os

16-06-2019 10:47, af Camilla Tiefensee Schrøder

Det er blevet sommer og tid til at besøge de mange hyggelige dyrskuer landet over. En del af de store, kendte dyrskuer har allerede været afholdt, men der er stadig meget at se frem til. Se listen over sommerens dyrskuer her

Johan Iversen er i fuld vigør trods de 70 år

17-02-2008 08:19, af Maja Golles
Johan Iversen, som for nylig fyldte 70 år, er ikke en herre, der slås ud af alderen. Han er fuld af gå-på-mod og sigter efter endnu en DM-titel i military til sommer.

Så er konkurrencen åben

01-06-2017 12:06, af Britt Carlsen

Fra i dag kl. 12.00 er Sydbank SommerCamps konkurrencesite åben for nomineringer til Sydbank SommerCamp 2017

Tina Lund: Jeg blev pacet frem

23-04-2010 07:37, af Maja Golles
Sådan lyder overskriften på en artikel i Søndagsavisen, hvor Tina Lund bl.a. fortæller, hvordan hendes vej til succes på springbanen kostede hende både børnefødselsdage og sommerferie i barndomsårene

Sandro Boy og Sabrina bliver hos Ehning

24-11-2010 08:26, af Thomas Bach Jensen
Efter Josef Estendorfers død i sommer, besluttede hans sønner at sælge faderens topheste Sandro Boy og dens datter Sabrina, og dermed afslutte sponsorsamarbejdet med Marcus Ehning. Endelig er hestene i sikkerhed hos Ehning

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Annika Knudsen Lorentsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Annika Knudsen Lorentsen
25 28 60 63
akl@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Overlegen sejr til Dufour på Helgstrand-hingst

15-09-2019 15:30, af Cecilia Lindahl

Det var stævnedebut og en sejr sikker til Cathrine Dufour og den 6-årige Helgstrand hingst Samuel ved PAVO og Dansk Rideforbunds championat for 6 års dressurheste i dag

92 finalister klar til dressurchampionatet

16-09-2019 14:01, af Thomas Bach Jensen

Når finalen i Pavo og Dansk Ride Forbunds Championater for ungheste afholdes på Blue Hors i uge 41, vil 92 unge dressurheste kæmpe om placeringerne i de fire alderskategorier for 4-, 5-, 6-, og 7-års heste. Se alle de udtagne heste her

Politiet søger flere heste

12-09-2019 10:17, af Camilla Tiefensee Schrøder

Københavns Politi udvider Rytterisektionen og har brug for flere heste. Derfor har de i et opslag på Facebook efterlyst firbenede kollegaer. Har du en god kandidat til jobbet? Læs kravene her

Suveræn sejr til Hesselhøj Gnags

14-09-2019 19:56, af Cecilia Lindahl

Det var en stensikker og suveræn sejr til Allan Grøn og Hesselhøj Gnags ved PAVO og Dansk Rideforbunds championat for 4 års dressurheste i dag

Ponyerne kæmper for DM-medaljerne

14-09-2019 21:47, af Cecilia Lindahl

DM i ponydressur for hold er i gang, og foreløbig fører Karlslunde Rideklub, der fører DRF-mesterskabet i ponydressur for klubhold

Mette Ehlers er ny underviser på berideruddannelsen

13-09-2019 13:07, af Camilla Tiefensee Schrøder

Den 37-årige berider Mette Ehlers overtager stillingen efter Maria Anita Andersen, som er rykket til Helgstrand Dressage

PONYFAR - Fra Blotter til Blogger

08-09-2019 08:21, af Thomas Pelle Veng

Hvor svært kan det der heste-halløj egentlig være?

” Han er bestemt en OL-kandidat” (VIDEO)

14-09-2019 14:03, af Cecilia Lindahl

– Han vil bestemt være en Toyko-kandidat – hvorfor ikke!, sådan fortæller den olympiske mester Charlotte Dujardin efter sejren på staldens nye stjerne Gio ved de britiske dressurmesterskaber denne weekend

Tre unghingste gennem nåleøjet i Verden

17-09-2019 18:37, af Britt Carlsen
Avl|

Blue Hors har fremstillet unghingste til forbesigtigelse i Hannovernerforbundet i Tyskland, og tre super velgående og udtryksfulde unghingste er gået gennem nåleøjet

Topplaceringer til Josephine Gert Nielsen

15-09-2019 11:07, af Cecilia Lindahl

Josephine Gert Nielsen og Caroline S Jørgensen har begge vist dannebrog frem på de belgiske dressurbanerne denne weekend, hvor det er blevet til flere placeringer og sejre