Så blev årets første følskue afholdt

25-07-2021 16:23
Avl

Dansk Varmblods region 2 inviterede i dag til deres årlige følskue, som var det første af i alt ni følskuer i DV-regi, der skal afholdes denne sommer. Fire dressur- og et springføl fik adgang til Dansk Varmblods Krafft Eliteskue senere i september

Knap 50 føl var i dag tilmeldt følskuet i Region 2, som blev afholdt på Team Cabe i Ringsted. Dagens dommerhold for de blot seks tilmeldte springføl bestod af Johnny Hansen og Signe Wiese, mens Johnny Sørensen og Claus Hansen stod for bedømmelsen af dressurføllene. 

Det var et lille hold af springbetonede føl som var tilmeldt følskuet og blandt de seks tilmeldte føl, blev et enkelt hingsteføl udtaget til finalen. Kvaliteten af hingsteføllet Commido e. Comme il Faut/Canturano fra Ida og Mette Dyrbye Hersbøll i Roskilde, var dog ikke til at tage fejl af og derfor blev føllet også belønnet med titlen som dagens bedste springbetonede hingsteføl og et billet til Dansk Varmblods Krafft Eliteskue. 

Hos de dressurbetonede hoppeføl udtog dommerne seks føl som mødtes i finalen. Her travede Skjoldsgaard Dana Rose-Vo e. Denciero/Blue Hors Don Schufro fra Skjoldsgaard - Vo Horses v/ Birgitte Voigt & Lars Skjoldsgaard sig direkte ind i dommernes smag og da avlskonsulent Karina Christiansen, skulle præsentere Dona Rose som dagens dressurbetonede hoppeføl, var det med ordene: Et meget komplet føl og helt korrekt i både type og lemmer. Udover den fornemme titel, så skal avlerparret fra Vo Horses også en tur til Vilhelmsborg, når der den 4.-5 september afholdes Eliteskue, hvor hoppeføllet fik en billet til. 

Også videre til Eliteskuet og nummer to blandt de dressurbetonede hoppeføl, blev det Marcy-Bell e. Jovian/Blue Hors Don Romantic fra Tina & Nicolai Jepsen i Holbæk. Moderen til Marcy er Madison-Bell, som er mor til den kårede Grand Galaxy Win-søn Giovanni-Bell, der ved hingstekåringen i Herning sidste år blev hædret med Aage Ravns vandrepokal

Som nummer tre og reserve til Eliteskuet blev det Lillevangs Pari Mee e. Kjento/Sezuan fra Jytte og Poul-Erik Simonsen, Nykøbing Sj.

Avlerparret Linda Falensteen og Martin Strande har prøvet det en del gange før, men glæden ved at have dagens bedste føl er altid lige stor. I dag havde de to føl med i finalen, men Fredensdals Just Perfect e. Jameson RS2/De Noir levede i den grad op til sit navn og dommerne valgte også ham som dagens dressurbetonede hingsteføl. 

Der var mange rosende ord til vinderføllet, men det var der i den grad også til dagens nummer to, Faabækgaards Kjenzo e. Kjento/Sezuan fra Anne Sofie Bagge, Nykøbing Sj. Det velgående føl modtog udover placeringen også en billet til Eliteskuet i september. 

Ved Dansk Varmblods auktion på Blue Hors for en måned siden erhvervede norske Kristin Andresen sig hingsteføllet Lomus Dijon DWB e. Hesselhøj Donkey Boy/Revolution fra Lo Breiding, som i dag blev nummer tre og reserve til eliteskuet. 

Se kataloget HER og tillæg til kataloget HER

Se billederne fra følskuet her på Ridehesten.com fra i morgen.

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen