Sådan undgår du at blive bange for din pony

02-01-2018 14:13

Marie Helene Rigård Rohleder

Alle kan opleve, at blive bange for deres pony. 10 år gamle Liva Degn blev bange for sin pony efter den løb løbsk med hende. Derefter var hun nærmest ikke sammen med ponyen i et halvt år, men tålmodighed og tid gav Liva modet tilbage 

Copyright Ridehesten.com
Liva Degn på fjordhesten Palle. I dag har Liva og Paller det rigtig godt sammen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Hvis man bliver bange for sin pony, så fokuserer man på alle de ting, som kan gå galt. Derfor handler det om at flytte fokus væk fra frygten, hvis man er utryg ved at ride. 

Fjordhesten Palle stak af med Liva Degn på 10 år sidste februar, fordi den blev bange for en traktor. Det var en voldsom oplevelse, som gjorde Liva bange. Derefter besøgte hun ikke Palle i et halvt års tid, hvor hun i stedet red på andre ponyer. Tålmodighed og tid var vejen frem for Liva, og langsomt men sikkert begyndte hun igen at være sammen med Palle og ride på den. I dag rider Liva ponymonteløb på Palle på Jydsk Væddeløbsbane. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hvad gør man så, hvis man er bange?
Rideinstruktør Merete Stenner Nielsen har også selv oplevet at være utryg ved at ride, og i dag underviser hun børn og unge i at overvinde deres frygt. I hendes undervisning arbejder hun blandt andet med longering og bomarbejde, fordi det er med til at styrke rytterens balance og fjerne fokus fra frygten. Det er en god ide at have en klar plan for sin ridning, fordi man derved flytter fokus fra det ubehagelige, og det kan hjælpe rytteren til ikke at være bange for sin pony. 

Copyright Ridehesten.com
Merete Stenner går en tur med sin datter Ellen og islænderen Verdandi. At ride en tur sammen med en hjælper fra jorden er også en god øvelse til at styrke forholdet mellem dig og din pony.

– Det er vigtigt at ridningen hele tiden forgår i rytterens tempo. Nogle ryttere bliver bange i helt specifikke situationer, mens andre bliver bange uanset hvad. Derfor er det vigtigt at have en klar plan for ens ridning, så man hele tiden ved, hvilke øvelser man skal lave, fortæller Merete Stenner Nielsen, rideinstruktør Røjlegaard. 

Læs hele Livas historie om at være bange for sin pony og få flere gode råd og øvelser fra rideinstruktøren  på junior-siderne i januarnummeret af Ridehesten. 

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner