Sara Hyrm modtager eftertragtet legat

18-09-2021 11:13

Christine Krogh Frausing
Skribent

Den 27.-29. september skydes CHIO Aachen CAMPUS’s talentprogram ’Programme of Excellence’ i gang, og i år har den danske dressurrytter Sara Hyrm modtaget ét ud af to mulige legater til programmet. I de kommende mange måneder skal hun derfor sammen med syv andre talentfulde dressurryttere modtage træning og undervisning fra de dygtigste trænere og eksperter i verden i de smukke omgivelser i Aachen

Copyright Ridehesten.com
Sara Aagard Hyrm og Skovborgs Romadinov. Foto: Ridehesten / Anette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Hvad er CHIO Aachen CAMPUS’s Programme of Excellence?
Der er tale om et talentprogram i absolut verdensklasse, som er målrettet de mest talentfulde og ambitiøse unge dressur- og springryttere fra hele verden, og kort fortalt har programmet til formål at understøtte og booste dem, så de er klar til det helt store kredsløb i ridesporten. Programmets ’Head Coaches’ er hhv. dressurdronningen Isabell Werth og springlegenden Jos Lansink, og derudover er der tilknyttet eksperter inden for bl.a. horsemanship, ernæring, coaching, fitness og mediehåndtering. Første træningssession ud af seks på CHIO Aachen CAMPUS finder sted den 27.-29. september, og sidste session ligger i april 2022. Indimellem de seks sessioner, hvor der indgår et mix af teori og praksis, vil der desuden være digital coaching. Læs meget mere om programmet her.

Jeg er meget beæret over at være blevet udvalgt, og det er sådan en mulighed, man ikke kan sige nej til, fortæller Sara HyrmLidt af en bedrift
Holdleder Anne-Mette Binder fortæller, at det er lidt af en bedrift, at Sara Aagaard Hyrm er blevet udvalgt til at modtage et af de eftertragtede legater, og at det tegner yderst lovende for den unge rytters fremtid

– I Danmark kan vi kun være stolte over, at en af vores dygtige unge ryttere får denne enestående mulighed. At Sara er udvalgt til legatet, er et udtryk for, at hun er på vej i den helt rigtige retning i sin dressurkarriere og uddannelse, og at hun har imponeret ikke blot os herhjemme men også dressureksperter i udlandet, fortæller Anne-Mette Binder.

Copyright Ridehesten.com
Sara Aagard Hyrm og Skovborgs Romadinov. Foto: Ridehesten / Anette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncenEn mulighed, man ikke kan sige nej til
Og det er da også en glad og stolt Sara, der fortæller, hvordan det gik til, at hun endte som modtager af legatet. 

–Jeg er meget beæret over at være blevet udvalgt, og det er sådan en mulighed, man ikke kan sige nej til. Jeg blev faktisk ringet op direkte fra Tyskland og spurgt, om jeg kunne tænke mig at søge. Jeg kendte ikke så meget til programmet i forvejen, men efter vores snak var jeg ikke i tvivl om, at jeg skulle sende en ansøgning afsted, fortæller Sara Hyrm.

 Sara fortæller, at ansøgningen bl.a. skulle indeholde information om, hvilke heste hun har til rådighed, hvilken daglig træner hun rider hos, og så skulle der medsendes konkurrencevideo, som selveste Isabell Werth efterfølgende har set igennem. Og der er ingen tvivl om, at Sara har imponeret juryen, for som bekendt er hun én ud af kun to modtagere af et fuldt legat til talentprogrammet, der ellers koster mere end €25.000 at deltage i, og hvor der kun er plads til otte ryttere inden for hhv. dressur og springning.

Copyright Ridehesten.com
Sara Aagard Hyrm og Skovborgs Romadinov. Foto: Ridehesten / Anette Boe Østergaard

Forsmag på den kommende tid ved CHIO Aachen 2021
Udover at være blevet tildelt et legat til talentprogrammet, er Sara også blandt en lille gruppe af europæiske ungryttere – alle i toppen af verdensranglisten - der i denne weekend er blevet inviteret til at starte to klasser ved det anerkendte CHIO Aachen-stævne, så selvom talentprogrammet først starter den 27. september, får Sara altså allerede nu en forsmag på, hvordan det er at ride og opholde sig på det verdenskendte ridesports-venue.

// Dansk Ride Forbund

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen