Schneider pensionerer Faustus

27-11-2023 16:26

I 2021 var tyske Dorothee Schneider med på det guldvindende hold ved EM i Hagen, hvor hun deltog med hesten Faustus. I samråd med hestens ejere, har Schneider nu besluttet at pensionere den 15-årige vallak fra stævner

Copyright Ridehesten.com
Dorothee Schneider og Faustus ved World Cup på Vilhelmsborg. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø olsen

Den velkendte tyske landsholdsrytter, Dorothee Schneider, offentliggjorde i går at det er blevet besluttet at en af hendes topheste, Faustus e. Falsterbo/Forrest xx, skal pensioneres fra stævner. 

I følge Eurodressage, har den nu 15-årige hannoveraner-vallak siden 2016 været ejet af  Bernd og Claudia Heicke fra Gestüt Fohlenhof og da de for syv år siden erhvervede hesten, satte de den i ridning hos Dorothee Schneider, som sidenhen har haft succes med vallakken. 

I starten af 2018 havde Schneider og Faustus debut i international Grand Prix og samme år blev hesten også hædret med Otto Lörke Prisen, som danske Fendi også gjorde i sidste uge. Ekvipagen har flere gange deltaget og været placeret ved de tyske mesterskaber, blandt andet da de vandt dobbelt bronze i 2020, men deres højdepunkt var, da de i 2021 var med til at vinde EM-guld for hold på hjemmebane i tyske Hagen. Sidste år var de reserve for det tyske hold ved VM i Herning

Copyright Ridehesten.com
Dorothee Schneider og Faustus ved World Cup på Vilhelmsborg. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø olsen

Der har længe været spekulationer om hvordan fremtiden så ud for Faustus, som ikke har været til start siden stævnet i Frankfurt sidste år. I går meldte Schneider så ud på Instagram at vallakken fremover ikke skal gå flere stævner. 

Jeg har ikke postet noget om min store ven Faustus i lang tid. Det har selvfølgelig været en grund som krævede tid til beslutning... nu vil jeg gerne fortælle jer om det. Faustus gik sin sidste program i Frankfurt i december sidste år og strålede med en smuk kür. I januar/februar havde jeg så følelsen af, at han havde nogle problemer med bevægelsesmønsteret. Efter mange undersøgelser og tests, der strakte sig over året, og hvor der ikke var nogen ændringer/forbedringer, besluttede familien Heicke og jeg at pensionere ham fra konkurrencer.

Han har opnået og præsteret så meget i sit liv og har mere end fortjent at nyde en "hyggelig" alderdom. Fausti kan stadig rides let, men hans helbred tillader ikke længere konkurrencer, skrev hun i går.

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen