Schou: Det er det vildeste stævne

18-11-2023 23:41

Trine Askjær-Jørgensen

Andreas Schou har i denne weekend deltaget i Prague Playoffs, der er afslutningen på årets Global Champions Tour-sæson. Han er stolt af sine to hestes præstationer og tager hjem en masse erfaring og en stor oplevelse rigere

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou og Darc de Lux. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

I tjekkiske Prag er der denne weekend "Prague Playoffs", et stævne, der markerer afslutningen på dette års Longines Global Champions Tour-sæson. I torsdags startede stævnet med blandt andet GCL Super Cup Quater Final (kvartfinale), hvor 12 hold mødtes i kampen om otte semifinalepladser.

I torsdags lykkedes det danske Andreas Schou at komme fejlfrit igennem den 160 cm høje bane i sadlen på den velspringende Darc de Lux e. Darco/ Contender (opdr. Morten Augustinus). Ekvipagen leverede det tredje bedste individuelle resultat og sikrede sit hold, Istanbul Warriors, en femteplads og var dermed videre til fredagens semifinale.

I går, fredag, blev semifinalen så afviklet, hvor de 12 hold, der var til start, kæmpede om de seks pladser i finalen, som finder sted søndag. Her endte Istanbul Warriors på en tiendeplads.

Udover Andreas rider også Abdel Saïd med Arpege du Ru e. Apache d'Adries/ Quat'sous og Efe Siyahi med Independent e. Diamant de Revel/ Careful (opdr. Westlife AB) på holdet.

I dag var det så tid til den individuelle Longines Global Champions Tour Super Grand Prix, hvor Andreas var blandt de 16 ryttere, der har sikret sig en plads. I den første runde red Andreas og Darc de Lux en superflot fejlfri runde, som gjorde, at de lagde sig i spidsen af konkurrencen forud for anden runde. Her kom der desværre nogle nedrivninger på den 165 cm høje bane, som gjorde, at de endte på en 11. plads i det stærke felt.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt at få fejl i anden runde, når man har redet så godt i den første. Den fejl, der kommer tidligt på banen, gør, at jeg sætter tempoet lidt op, og så kom der desværre flere fejl. Men det har været en kæmpestor oplevelse, og det er det vildeste ridestævne at være til. Jeg er rigtig stolt af hestenes præstationer. Lady Corlina stepper up og går på dette niveau første gang, og Darc har sprunget helt fantastisk, også i anden runde, fortæller Andreas Schou.

Udover Darc de Lux har Andreas haft den 9-årige hoppe Lady Corlina e. Casiro/ Corlensky G med til stævnet. 

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

Se video af dagens ridt her:

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen