Se eller gense alle oplæg fra konference om hestevelfærd

08-12-2021 09:15

Marie Helene Rigård Rohleder

Tilbage i oktober blev konferencen "Hestesporten frem mod 2030" afviklet på Aarhus Universitet. Her var der faglige og debatskabende oplæg fra blandt andet Dansk Ride Forbund, forsker Janne Winther Christensen og Dyreetisk Råd. Nu kan I se eller gense alle oplæggene gratis her 

Copyright Ridehesten.com
Professor i bioetik Peter Sandøe var ordstyrer af konferencens paneldebat. Foto: Ridehesten.com/ Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Hvordan skal hestesporten udvikle sig frem mod 2030?

Det forsøgte konferencen ”Hestesporten frem mod 2030” arrangeret af Center for forskning i Familiedyrs Velfærd fra Københavns Universitet og afholdt på Aarhus Universitets forskningscenter i Foulum, tæt ved Viborg, at svare på. 

Gennem et spændende og debatskabende program med oplægsholdere fra både Dansk Ride Forbund, Dansk Islandshesteforening, Aarhus Universitet og mange flere, blev konferencen afviklet med det formål at blive klogere. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

I kan nu se eller gense alle oplæggene, som blev optaget på video, på Københavns Universitets hjemmeside HER. 

Copyright Ridehesten.com
Både holdleder for dressur Anne-Mette Binder, formand Ulf Helgstrand og dyrlæge Mette Uldahl var repræsenteret fra Dansk Ride Forbund til konferencen. Foto: Ridehesten.com/ Jørgen Bak Rasmussen

På mødet præsenterede repræsentanter fra ledende hestesportsorganisationer i Danmark deres arbejde med at udvikle og sikre hestevelfærden i sporten og gav et bud på, hvordan fremtidens hestesport ser ud. 

Læs mere om konferencen på Ridehestens hjemmeside HER, eller i det nye Ridehesten magasin for december, som kan købes HER. 

Fakta
Hvordan kan vi undgå rideulykker?

Det spørgsmål satte konferencen "Hestesport frem mod 2030" også spot på. 

Her var et af fokuspunkterne rideulykker, og hvordan vi øger sikkerheden på og omkring hesten. 

En dansk undersøgelse fra 2019 har kigget nærmere på, hvorfor rideulykkerne sker.

68 ryttere, der alle indenfor de seneste tre år har været ude for en ulykke med en hest, blev interviewet og stillet de samme spørgsmål. Fokus var at finde ud, af om rideulykkerne kunne være undgået. 

Undersøgelsen er lavet af journalisterne Line Sahl og Marie Rohleder (skribenten af denne artikel), og den er en del af projektet "Rideulykker i Danmark" af Ridehesten. 

Undersøgelsen med de 68 ryttere viste nemlig, at langt størstedelen af ulykkerne skete, fordi rytterne lavede en fejl/ikke tænkte sig om eller, at hesten blev bange. 

I kan læse alle de 68 rytteres historie og se hele projektet om rideulykker på hjemmesiden her: rideulykker.dk. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen