Sejr efter fem gange i sadlen

11-10-2018 12:45

Britt Carlsen

Dansk Ride Forbunds championatsfinaler powered by PAVO er i fuld gang på Blue Hors. Det er springrytterne, som åbner de kommende dages finale med en interessant kollektion af 4-årige heste, som absolut har efterladt et meget positivt indtryk

Copyright Ridehesten.com
Kasper H. Hansen og Katrinelunds Satisfaction.

Det er altid vældig interessant at se finalerne i championaterne for de yngste heste, for det er her, man kan begynde at danne sig et indtryk af kvaliteten af årgangen. Og som vi så de 4-årige springheste i den første kvalifikation af to springe banen, så er der rigtig mange potentielle UVM-repræsentanter og deltagere i Unghestechampionatet iblandt dem.

Copyright Ridehesten.com
Stildommerne set fra venstre: Lorenz Linnet, Kenneth Ernst og Bo K. Møller.

Hele 14 heste ud af feltet på 39 fik karakter på 8,0 eller mere af dommerne Bo K. Møller, Kenneth Ernst og Lorenz Linnet, hvilket også understreger kvaliteten af de heste, der deltager i årets finale.

Højeste score opnåede Kasper H. Hansen på hingsten Katrinelund Satisfaction e. Sandro’s Adel/Crelido opdrættet hos Ib Kirk på Katrinelund. Det er godt en uge siden, Kasper købte hesten, som han kun har nået at ride fem gange inden finalen på Blue Hors. At det kan lade sig gøre skyldes Laila Pedersens gode grundarbejde med hingsten, understregede Kasper, der er meget tilfreds med sit ny indkøb. – Det er en fremtidshest, understreger han. Også hestens opdrætter er glad for handlen, for det har været vigtigt for Ib, at hesten forbliver på danske hænder. Med 8,5 points fra stildommerne, lagde Kasper afstand til konkurrenterne.

Copyright Ridehesten.com
Morten Bennetsen og MB Champagne.

Morten Bennetsens smidige MB Champagne e. MB Birkegårdens Charmeur/Ratio er opdrættet af familien Bennetsen, som købte faderen MB Birkegårdens Charmeur på Dansk Varmblods følauktion, og selv bragte ham hele vejen til færdigkåret avlshingst, hvorefter han er solgt til USA. Med 8,3 stilpoints og en hurtig tid opnåede Morten en andenplads. Det er dog en ære, han måtte dele med yderligere to ryttere, nemlig Mikkel Friedrich på Unity F e. Uriko og Christian Petersen fra Stutteri Alfarvad på den velspringende Alpha’M Z e. Arko III.

I morgen fredag skal ekvipagerne gennem anden kvalifikation inden den endelige udtagelse til lørdagens finale. Dagens kvalifikation var sponsoreret af Boehringer-Ingelheim.

Se resultatet af klassen HER

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen