Sejr til Gundersen og My Lady - video

20-02-2015 11:05

Dansk Mikala Gundersen og DV-hoppen My Lady dansede sig i går til sejren i den firestjernede Grand Prix ved den syvende uge af Global Dressage Festival i Wellington, Florida

Copyright Ridehesten.com
Mikala Gundersen og My Lady. Foto: copyright SusanJStickle.com

Med en score på 71,600% gik sejren i CDI4* Grand Prix ved Global Dressage Festival til danske Mikala Gundersen og My Lady e. Michellino/Ritterstern (opdr. Yvonne Lindholm). Andenpladsen gik til amerikanske Shelly Francis på Doktor med 71.080%, mens canadiske Belinda Trussell på Anton blev nummer tre med 70.400%.

- Jeg er så glad for dagens sejr. Jeg havde et svært ridt grundet vinden; det blæste hårdt under programmet, og My Lady er en meget sensitiv hest, forklarede Mikala. – Det gjorde hende meget spændt lige foran dommerne, hvilket gik ud over mine piaffer. Da hun blev en lille smule nervøs, mistede jeg nogle point, men Shelly Francis og jeg har ligget så tæt hele sæsonen, og jeg var heldig i dag.

- Jeg havde nogle gode højdepunkter i dag. Alle øgningerne føltes gode, og jeg synes vi havde mange gode øvelser i programmet. Jeg kan ikke vente med at se dem på video, smilede Mikala. – På dage som i dag skal jeg være meget blød og eftergivende i mine hænder, fordi hun er så sensitiv en hest. Jeg kan ikke have hende stærk på hånden, fordi hun da vil tage tøjlen og begynde at stække imod. Jeg bevæger hele tiden min ringfinger og forsøger at holde hende eftergivende, eftergivende, eftergivende, slutter Mikala, som planlægger at starte My Lady ved CHIO Aachen, Tyskland, til maj – lige inden de danske mesterskaber på Broholm – i håbet om at kunne opnå en plads på det danske landshold til EM.

Se video af Mikala Gundersen og My Ladys ridt HER.

Også syvendepladsen i klassen havde et dansk islæt, da den blev indtaget af DV-sølvmedaljehoppen Alina (tidl. Alina Lindebjerg) e. Michellino/Diamant (opdr. Ulla og Kristian Bech) med amerikanske Arlene Page i sadlen med et samlet resultat på 68.400%.

Den trestjernede Grand Prix blev vundet af amerikanske Allison Brock på med 71.600%, mens anden- og tredjepladsen gik til henholdsvis britiske Lara Griffith på Rubin Al Asad med 71.020% og amerikanske Shelly Francis på Danilo med 69.540%.

Endelig gjaldt det også afgørelsen i CDI1* Prix St. Georges, som efter onsdagens afdeling havde dansk varmblodshesten Gørklintgårds Dublét e. Diamond Hit/Olympic Ferro (opdr. Jørgen Ravn) i spidsen med sin amerikanske rytter Kasey Perry i sadlen. Den endelige vinder af klassen blev dog amerikanske Kimberly Herslow på Rosmarin med scoren 72.474%, mens amerikanske Dawn White-O'Connor på Aristo blev nummer to med 70.184% og Kasey Perry på Gørklintgårds Dublét endte på tredjepladsen med 69.921%.

Stævnet fortsætter i dag, og der live streames fra stævnet HER.

Kilde: pressemeddelelse

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen