Seks kuske klar til World Cup finale

06-02-2011 15:25
Ved World Cup stævnet i Bordeaux blev det afgjort, hvilke seks kuske der skal deltage i finalen i Leipzig - hollanske IJsbrand Chardon sejrede og sikrede sig en finaleplads
Copyright Ridehesten.com
IJsbrand Chardon (NED): "Jeg gik efter det hele vejen og det blev en af mine bedste runder nogensinde. Jeg er meget glad for at jeg har vist, at dette spand heste er et sand 'vinder hold'! " (Foto: FEI)

Den hollandske kusk IJsbrand Chardon vandt lørdag aftens FEI World Cup-kvalifikationsklasse i 4-spandskørsel i Bordeaux i betagende stil. Chardon holdt sig foran svenske Tomas Eriksson, og det betød at Eriksson alligevel sikrede sig den sjette og sidste plads ved finalen i Leipzig. Werner Ulrich bankede to bolde ned i kejlekørslen, hvilket betød at han sluttede tredje. Stemningen var fantastisk lørdag aften i Palais des Expositions i Bordeaux. Den hollandske kusk Theo Timmerman, Sveriges Fredrik Persson og Tomas Eriksson og Schweiz's Daniel Würgler havde alle havde en sidste chance i Bordeaux til at sikre sig den sjette og sidste plads i finalen i Leipzig. Eriksson fløj gennem banen og satte en meget hurtig tid på trods af at han sparkede en bold ned. Så var alt lagt i hænderne på IJsbrand Chardon med sit Lipizzaner spand, som han har været i konkurrence med siden november 2009. Chardon vidste, at han var nødt til at starte endnu hurtigere, men også han bankede på en kegle ved at tage en for skarp vending. Det betød, at den fire dobbelte verdensmester måtte gå efter det endnu mere, og han krydsede målstregen efter en fantastisk runde to sekunder hurtigere end Eriksson.

Info

Til finalen i Leipzig fra 29 April – 1 Maj 2011:
1 Boyd EXELL / AUS - 27
2 Koos DE RONDE / NED - 25
3 Jozsef DOBROVITZ / HUN - 24
4 Werner ULRICH / SUI - 22
5 IJsbrand CHARDON / NED - 21
6 Tomas ERIKSSON / SWE - 17
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen