Seks velfortjente guldmedaljer(Video)

28-08-2016 16:46

Britt Carlsen

Avl

Dansk Varmblods Equsana Eliteskue blev afsluttet med præsentationen af seks helt ekstraordinærer hopper - to springhopper og fire dressurhopper, alle af en særlig kvalitet der indbragte dem guldmedalje

De moderne medaljehopper skal ikke hjem i stalden og i avlen, de er blevet eftertragtede som rideheste, og de har skabt respekt også internationalt med medaljer ved UVM i dressur til hopper som Polka Hit Nexen, Uno Donna Unique, Fiontini og Fiontina. Og dette års guldring viste, at der er mulige, internationale medaljekandidater både blandt spring- og dressurhopperne. 

Fremragende springhopper
Det var på forhånd klart, at Stutteri Ask ville få Årets springbetonede hoppe i stalden, for begge hopper i finaleringen, er opdrættet på Stutteri Ask. Dommerne havde valget mellem den ædle, feminine Beezie Ask e. Cavall Ask og kapacitetshoppen Charetta Ask e. Favorit Ask, som kommer ud af en særdeles præstationsstærk hoppestamme, hvor moderen Charett Ask har gået international Grand Prix. Valget faldt på Charetta Ask, som sprang med stort overblik og kapaciet og opnåede 9,5 i teknik og 10 i kapacitet.

International topkvalitet i dressur
Publikum og dommere var slet ikke i tvivl, da Årets Dressurbetonede hoppe skulle udpeges, kat. 44 Straight Horse Sezuanna e. Blue Hors Zack var i en klasse helt for sig. Hun er desuden ud af en særdeles præstationsstærk hoppestamme og helsøster til avlshingsten Sezuan, der er tredobbelt guldvinder ved UVM. Hun blev præmieret som Dansk Hesteforsikrings "gladeste hest" i kraft af årets bedste afprøvningsresultat på hele 948,5 points af 1000 mulige ved sadelkåringen. Det kom næppe bag på nogen, at avlsledelsen valgte hende til forbundets bedste dressurhoppe i sin årgang. Hun gav et fantastisk billede under rytter, og viste høj international kvalitet. Hun er opdrættet af Straight Horse Aps og ejes af samme og af Andreas Helgstrand. Han betegner hoppen som: - Den bedste 3-års hoppe jeg nogenside har haft, hun har alle tre gangarter og så går hun bare op-ad-bakke. Testrytteren gav hende 9,5 i ridelighed og 10 for kapacitet ved afprøvningen.

Stutteri Uno fik endnu en guldmedalje på den herlige Kat. 32 Uno Day Sun e. Uno Don Diego som af dommerne blev betegnet som fremtidens dressurmodel, feminin og harmonisk. Og så bevæger hun sig med en rigtig god mekanik og en stor smidighed. 

Kat. 45 Aagaardens Darbie Zalene e. Blue Hors Zack opdrættet af Brian Grønkjær Bak og ejet af Stutteri Aagaarden opnåede også en guldmedalje. Hun er en herlig komplet hest med en feminin udstråling, og med en taktfast, smidig og rummelig bevægelse med en dejlig op-ad-bakke tendens. 

5-årige Nørregårds Famous kat. 56 e. Blue Hors Don Romantic opdrættet af Ruth Knudsen og ejet af Janni Rosenkjær Brolund fik ligeledes en guldmedalje. Hun er en flot, moderne model, med tre smidige og rummelige gangarter, og så viste hun sig ridelig og arbejdsvillig under rytter. 

Se kataloget HER

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen