Serup i front af Bundgaard Byg

02-09-2023 12:14

Trine Askjær-Jørgensen

Her til formiddag er der på Vilhelmsborg blevet taget hul på tredje kvalifikation af den populære landsdækkende turnering Bundgaard Byg, der afgøres med kür i morgen. Jane Serup Jensen har med et flot ridt lagt sig i front af konkurrencen

Copyright Ridehesten.com
Jane Serup Jensen og Desperada. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard

Fra kl. 8 i dag gik det løs med tredje kvalifikation af Bundgaard Byg Cup ved Danish Derby Hestesportsklubs landsstævne i dressur på Vilhelmsborg samtidig med, at der inde i den blå hal afvikles Dansk Varmblods Eliteskue, og der på østanlægget og springbanen også er fuld gang i de respektive landsstævner.

Bundgaard Byg Cup rides over fire spændende kvalifikationsrunder i Intermediaire I og Intermediare I Kür.
De 18 bedste ryttere går videre til finalen for at dyste om den prestigefyldte titel som vinder af Bundgaard Byg Cup.

Jane Serup Jensen og Desperada e. Desperados/ Florencio I (opdr. Peter Borgs) vandt anden kvalifikationsrunde, som fandt sted på Kirstinelund Sportsrideklub i juni, og ekvipagen har i dag lagt rigtig godt fra land i forhold til også at vinde den tredje kvalifikation. På Vilhelmsborg red de sig i dag til 73,070% og en sejr i Intermediaire I.

Copyright Ridehesten.com
Michael Søgaard og Lord Fountain. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard

På andenpladsen blev det Michael Søgaard med Lord Fountain e. Fredendals Fountain/ Gribaldi (opdr. Christina Cruft og Lars Stub), som red til 70,965%, mens Helgstrand-rytter Anne-Mette Strandby Hansen tog sig af tredjepladsen sammen med Hayden KS e. Santano/ Jazz med 70,088%. I alt ti placeringer blev delt ud i denne første afdeling af tredje kvalifikation.

Resultat af klassen.

Copyright Ridehesten.com
Anne-Mette Strandby Hansen. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard

I morgen går det løs med kürfinalen, hvor vinderen af den tredje kvalifikationsrunde findes. Den sidste kvalifikation finder sted på Solrød Rideklub om en måneds tid, og finalen bliver afholdt på Blue Hors i oktober.

Stævnets start- og resultatlister.

Fakta
Om Bundgaard Byg Cup

Bundgaard Byg Cup er en kendt og traditionsrig landsdækkende turnering for ekvipager, der har opnået min. 60% ved start i en Prix St. Georges ved B-stævner eller 63% ved start i Prix St. Georges ved C-stævner i kvalifikationsperioden.

Siden opstarten i 1998 har Bundgaard Byg Cup været et populært tilløbsstykke for talentfulde dressurryttere fra hele landet. Fra og med 2023 er cuppen igen tilbage i sin sædvanlige form med Bundgaard Byg som ene sponsor på turneringen. Der vil dog, ligesom sidste år, være en ekstra kvalifikation.

Det gode samarbejde mellem DRF og Bundgaard Byg siden 1998 har været med til at skabe en meget populær turnering, der er et stort skridt på vejen til de allersværeste klasser for både ryttere og heste. For Bundgaard Byg betyder det også, at man kommer i tættere dialog med kunder og brugere, hvilket er vigtigt, hvis man vil være på forkant med ridesportens behov.

  • 12.-14. maj: Frederiksværk Rideklub
  • 16.-18. juni: Kirstinelund Sportsrideklub
  • 1.-3. september: Danish Derby Hestesportklub
  • 29. september til 1. oktober: Solrød Rideklub
  • 13.-15. oktober: Blue Hors – FINALE
Fold up
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen