Sheena havde styr på sin kür i Aachen

16-07-2018 18:32

Camilla Tiefensee Schrøder

CHIO Aachen startede i weekenden med disciplinen voltigering, og her skulle danske Sheena Bendixen konkurrere mod nogle af de voltigører, som hun snart skal møde ved WEG i Tryon. Küren gik godt, men der er plads til forbedringer i de andre to programmer, fortæller hun

Copyright Ridehesten.com
Sheena Bendixen/Arkivfoto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Sheena Bendixen er hjemvendt fra CHIO Aachen, hvor hun i weekenden konkurrerede mod nogle af verdens dygtigste voltigører i 3* individuel senior for damer. I det stærke felt af 27 voltigører blev det til en samlet 11.-plads med scoren 7.294 efter de i alt tre runder, hvor küren var højdepunktet, men hvor der også er plads til forbedringer.
– Jeg er ikke helt tilfreds med den placering, jeg fik, men det er jo hård konkurrence, vi er oppe imod. Det er svært at bevare roen og troen på sig selv, når man kan mærke presset og nervøsiteten, siger Sheena Bendixen, som var af sted med sit kommende WEG-team, bestående af longefører Lasse Kristensen, hestepasser Julie Fog-Møller og hesten Ramstein. CHIO Aachen var det næstsidste internationale stævne, inden det går løs til World Equestrian Games 2018 i Tryon til september.

Copyright Ridehesten.com
Sheena Bendixen i Aachen med hesten Ramstein, longefører Lasse Møller og groom Julie Fog-Møller. Foto: privat

Oppe at lege i toppen
Voltigørerne konkurrerer i tre forskellige programmer: Et teknisk, et obligatorisk og en freestyle, og især det førstnævnte skal der trænes mere på, fortæller Sheena:
– Det er mit tekniske program, der giver mig flest udfordringer, da jeg ikke føler mig sikker i programmet. I det obligatoriske program er jeg godt på vej op, men der skal stadig trænes hårdt. Kür-programmet er noget nemmere for mig, da jeg stort set føler mig sikker i det hele. Jeg har øvet det i længere tid, da jeg skulle til World Cup i vinters, så der er jeg oppe at lege med de store, gode piger i toppen, fortæller voltigøren, som opnåede en fjerdeplads i kür med scoren 8.292. Også hesten Ramstein gjorde flot figur i den obligatoriske test, hvor den opnåede højeste point af alle hestene.
– Tak til hesten Ramstein, som fører mig op til det sjove, og som er stjernehesten for mig, skriver Sheena på sin facebookside.

Se resultatlisten.

På vej mod WEG
Den danske voltigør, som til daglig træner i Voltigeklubben Thommysminde, Jelling, har kvalificeret sig til World Equestrian Games 2018, og i Aachen havde hun mulighed for at møde en stor del af de konkurrenter, hun også skal dyste mod, når verdensmesterskaberne løber af stabelen i Tryon til september.
– Jeg skal have arbejdet lidt med det tekniske program for at gøre det lidt nemmere for mig selv. Men ellers føler jeg mig klar. Jeg glæder mig rigtig meget - bare oplevelsen i sig selv er superfed, men jeg håber, jeg laver tre gode programmer, som jeg kan være tilfreds med, slutter Sheena Bendixen.

Se Sheena Bendixens freestyle (kür) i dette videoklip uploadet på facebook af Voltigeklubben Thommysminde:

Nyheden fortsætter efter annoncen

Danske heste præsterede maksimalt
Ifølge holdkaptajnen i voltigering, Lise C. Berg, var det et rigtig godt stævne i Aachen, og hun fortæller, at de danske heste præsterede maksimalt i den intense atmosfære, som der altid er i den pakkede hal.
–  De tyske dommere kommenterede på kvaliteten af vores heste, og vores gruppehest Turbo af Kloster fra Billund Sportsrideklub var bedste gruppehest i begge frie programmer, fortæller Lise C. Berg.
Billunds gruppe kom lidt hårdt fra start i det obligatoriske program, og de havde derfor en del af indhente i det frie program, men de leverede en stærk kür og avancerede dermed til en samlet 8.-plads.
Nanna T. Christensen på Boston fra Sjørring leverede tre stabile programmer, fortæller holdkaptajnen:
– Hun har meget mere at byde på, og med lidt mere rutine bliver det spændende at se, hvor langt hun kan nå.

Se resultatlisterne.

Næste opgave for de danske voltigører er EM for juniorer i smukke Kaposvár i Ungarn i starten af August, og derefter ser vi frem mod WEG, hvor Sheena, Lasse og Klintholms Ramstein (ejet af Julie Fog-Møller) er klar til at repræsentere dansk ridesport og dansk voltigering.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen