SIR indvier nye baner på søndag

11-07-2022 10:16

Trine Askjær-Jørgensen

På andendagen for deres ni dage lange stævne, Jysk Rideuge, indvier Silkeborg Rideklub i weekenden officielt deres nye baner. Blot et halvt år tog det klubben med massiv, frivillig indsats at samle 2,5 mio. kr. til projektet

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Søndag den 17. juli kl. 13.30 indvier Silkeborg Rideklub officielt deres nye baner.

Åbningen sker på andendagen for klubbens ni dage lange stævne, Jysk Rideuge. Her klippes den røde snor, og samarbejdspartnere, sponsorer og en række lokalpolitikere er med, når klubben fejrer, at de er kommet i mål med det store projekt.

På blot et halvt år er det nemlig lykkedes klubben med en massiv, frivillig indsats at samle 2,5 mio. kr. til projektet, der består af to nye baner på 20x60 m og 60x70 m med ebbe-flod-system og fiberbund samt nye fiberbunde i begge ridehaller.

– Vi har hele tiden haft Jysk Rideuge som mål – vi SKULLE nå det, og vi gjorde det! Det er vi som selvejende institution og forening meget stolte af, siger Signe Bertelsen fra Silkeborg Rideklub.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Folkene bag projektet er sikre på, at de nye baner kommer til at gøre en kæmpe forskel for rideklubben både i forhold til stævner og ridningen til hverdag.

– Der er ingen tvivl om, at ryttere i dag vil ride på fiberbaner. Hvis vi fortsat ville have en aktiv rideklub, måtte vi sløjfe vores græsbane og rejse pengene til en fiberbane, fortæller Brian Krogh, der er formand i Silkeborg Rideklub.

Nu kan klubbens to største stævner, Jysk Rideuge her i juli og DanmarksCup i september, holdes på de fine, nye baner.

– Det giver os kolossale muligheder i fremtiden. Baneanlægget bliver et kæmpe aktiv for både klubbens egne ryttere, og de ryttere, der kommer til stævne her. Vi er gode til at holde stævner, og nu er vores faciliteter også i top, siger Brian Krogh Rasmussen.

Fakta
Nye ridebaner og bunde

Projektet, der er et samarbejde mellem foreningen Silkeborg Rideklub og den selvejende institution Silkeborg Ridehal, er kommet i mål takket være en gruppe frivillige, der har afsøgt alle muligheder for at rejse pengene.

Det er lykkes med hjælp fra blandt andet Norlys Vækstpulje, Silkeborg Kommunes pulje til medfinansiering af lokalt initierede projekter, en finansieringsaftale med Vestjysk Bank og velvillige sponsorer.

Baneanlægget består af to selvvandende ridebaner på 60x70 meter og 20x60 meter, begge med fiberfyld. Skibby HC står for at lave banerne.

Fold up
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner