Skal der være seniorryttere i Firkløverets Springakademi? (video)

20-02-2021 13:57

Annika Knudsen Lorentsen

Firkløverets Springakademi overvejer i øjeblikket, på baggrund af flere seriøse henvendelser fra ryttere, om de har mulighed for at hjælpe senior-springryttere, som endnu ikke kan ride med på landsholdsniveau. Men inden tiltaget bliver sat endeligt i værk, ønsker Firkløverets Springakademi en indsigt i, hvorvidt landets seniorryttere ønsker at være med

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Bestyrelsen bag Firkløverets Springakademi er flere gange blevet opfordret til at lave noget for ryttere over 25 år. I dag er der kun talentprogrammer og foreninger, som er for ryttere op til 25 år, men det vil Firkløverets Springakademi muligvis lave om på. 

– Vi er flere gange blevet opfordret til at lave noget for seniorryttere over 25 år, som endnu ikke er der, hvor de kan ride med på landsholdsniveau, forklarer René Holstein, som er formand for Firkløverets Springakademi, der indtil nu har arrangeret træningssamlinger, diverse kurser og skaffet sponsorater til deres hold af unge ryttere fra 12-25 år.

Akademiet har i øjeblikket en masse unge ryttere, der går og afventer svar på deres ansøgninger til akademiet, og akademiet glæder sig til at tale videre med dem, og for en række af rytternes vedkommende indbyde dem til prøveridning så snart Danmark åbner igen. Under Corona har akademiet nemlig modtaget endnu flere ansøgninger fra unge ryttere, som ønsker at være en del af et fællesskab og dygtiggøre sig.

– Nu står vi også med flere henvendelser fra unge seniorryttere, der opfordrer os til at hjælpe dem med gode træningsclinics. På baggrund af disse, har vi besluttet at lægge en føler ud, for at se, om der er nok seniorryttere, som kunne tænke sig at være med. Hvis der er opbakning hertil, forventer vi, at vi kan tilbyde de udvalgte seniorryttere 1-2 clinics om året med en dygtig trænerkapacitet, et community for en trup af seniorryttere, der kan drage de samme fordele af tiltag, undervisning og sponsorer, som vores eksisterende akademiryttere gør, forklarer Susanne Taarnager Strøm, som er en del af bestyrelsen i akademiet.

Fakta
Krav til mulige seniorryttere

Der er selvfølgelig en række krav til de seniorryttere, som kan være med i Firkløverets Springakademi, hvis det nye tiltag lykkes. 

Rytterne skal være over 25 år, og ride på et forholdsvist højt niveau i springning, og samtidig have ambitioner om at blive endnu bedre. Firkløverets Springakademi har et ønske om at give seniorrytterne nogle af de muligheder, som deres unge ryttere under 25 år allerede har.

Fold up

Charlotte Kondrup er en af de ryttere, som har efterspurgt et tiltag for seniorryttere, som kæmper og brænder for sporten, men som endnu ikke er på niveau, hvor de kan ride med på landsholdet. Hun har derfor forespurgt og indledt en dialog med Firkløverets Springakademi, og i en video fortæller Charlotte hvad det er hun gerne vil og opfordrer ryttere som hende, til at kontakte Firkløverets Springakademi, og give udtryk for, at de gerne vil være med.

Hvis du selv gerne vil være en del af dette eller kenden nogen der vil, så hop ind på Firkløverets Springakademis Facebook og giv din tilkendegivelse på deres opslag HER.

Se videoen med Charlotte nedenfor. 

Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev